Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Ανασχηματισμός: Σε ασφαλείς λύσεις με στόχο την..."ηρεμία"

Ο ανακοινωθείς, πριν λίγο, ανασχηματισμός της Κυβέρνησης μόνο "restart" δεν μπορεί να χαρακτηριστεί

Υπήρξαν "διορθώσεις", άλλες απολύτως δικαιολογημένες (Υπουργεία Τουρισμού και Προστασίας του Πολίτη), άλλες αμφιλεγόμενες (αλλαγή Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας) και άλλες επιβεβλημένες (επαναφορά του κ. Θεοδωρικάκου, "συμβολικές" νέες είσοδοι στο κυβερνητικό σχήμα).

Στην πραγματικότητα, ο κ. Μητσοτάκης έκανε τα "απολύτως απαραίτητα": "Χρέωσε" σε τρία πρόσωπα τις "αστοχίες" στα θέματα των πυρκαγιών, της πανδημίας και του τουρισμού, "ικανοποίησε" το πιο..."σκληροπυρηνικό" κομμάτι της Ν.Δ. και, παράλληλα, κερδίζει κάποιο χρόνο σχετικής "ηρεμίας". Όχι πολύ, βέβαια, διότι μπροστά του έχει την έναρξη της νέας σεζόν που χαρακτηρίζεται- πάλι...- από αβεβαιότητα, ανασφάλεια και ελλιπή προετοιμασία.

Μικρό το "δράμα", λοιπόν, και με το νέο "διορθωτικό ανασχηματισμό". Απλά, δημιουργούνται, σε πολλούς, κάποιες εύλογες..."απορίες":

Για ποιο λόγο παραμένουν αμετακίνητες, ως "βράχοι", οι κ. Μενδώνη και Κεραμέως; 

Είναι "επιβράβευση" η παραμονή των κ. Κικίλια και Χαρδαλιά στο κυβερνητικό σχήμα ή "προστασία" τους, καθώς ο ένας πήγε στο "χαλαρό" Υπουργείο Τουρισμού και ο άλλος στο προνομιακό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας;

Ο κ. Κοντοζαμάνης- που όντως είχε τις περισσότερες αρμοδιότητες όσον αφορά τη λειτουργία των νοσοκομείων- τι χρεώνεται ακριβώς; Εμείς είχαμε την...."εντύπωση" ότι η διαχείριση της πανδημίας είναι...."άκρως επιτυχημένη"....

Η έμμεση αλλά σαφής παραδοχή αποτυχίας σε τρία θέματα, τουλάχιστον, είναι εμφανής με τον σημερινό ανασχηματισμό, αλλά, έχουμε την αίσθηση πως και τα νέα πρόσωπα που καλούνται να "διασκεδάσουν" τις εντυπώσεις, δεν ξεκινούν και με τις καλύτερες των προϋποθέσεων.

Εν τέλει, η μόνη σημαντική, πραγματικά, αλλαγή είναι η αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας σε Υπουργείο, με πρώτο επικεφαλής τον Ναύαρχο εν αποστρατεία, Ευάγγελο Αποστολάκη, πρώην Υπουργό Εθνικής Άμυνας επί της δεύτερης Κυβερνήσεως των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η αναβάθμιση είχε, φυσικά, προαναγγελθεί αλλά υπάρχουν ζητήματα όσον αφορά τις αρμοδιότητες του νεοσυσταθέντος Υπουργείου, καθώς η εκπεφρασμένη πρόθεση του κ. Μητσοτάκη είναι ν' "απορροφήσει" ανεξάρτητους θεσμούς.

Συνεπώς, η "έκπληξη" που επεφύλασσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός με την υπουργοποίηση του κ. Αποστολάκη είναι η μόνη, πραγματική προσπάθεια να "πνεύσει φρέσκος αέρας" σε ένα, σημαντικό και, δυστυχώς, προβληματικό μέρος του κυβερνητικού σχεδιασμού.

Επίσης, είναι και η μόνη επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη που ενέχει κάποιου είδους ρίσκο..

Όπως έγινε γνωστό, πριν από λίγο, ο κ. Αποστολάκης δεν αποδέχθηκε τη θέση. Γεγονός, αδιαμφισβήτητα, εντυπωσιακό, καθώς, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, ο κ. Αποστολάκης αρνήθηκε τη συμμετοχή του στο κυβερνητικό σχήμα, αφού προηγήθηκε επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξη Τσίπρα. Παραμένει ασαφές το γιατί ανακοινώθηκε το όνομα του κ. Αποστολάκη, εφόσον από τον ίδιο είχε τεθεί ως "προϋπόθεση" η συναίνεση των δυο κομμάτων για την υπουργοποίησή του.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.