Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

"Γίγαντας" μεταξύ..."νάνων"!

Ένας από τους τελευταίους "μύθους" της σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης, ο Μίκης Θεοδωράκης, αναπαύθηκε στην Κρητική γη, όπως επιθυμούσε.

Δεν θελήσαμε να γράψουμε κάτι- πέρα από την είδηση του θανάτου και τα βιογραφικά στοιχεία του εκλιπόντος- εν μέσω "προσκυνήματος", αλλά, πλέον, ο εκλιπών ησύχασε, οπότε...

Δεν πρόκειται, επίσης, να επαινέσουμε, εδώ, τον Μίκη Θεοδωράκη...Είναι πασίγνωστη η πορεία του, η προσφορά του, το καλλιτεχνικό και κοινωνικό μέγεθός του. Αντίθετα, εδώ θα μιλήσουμε για..."νάνους"!

"Νάνους", οι οποίοι, όχι μόνο δεν διστάζουν, ανερυθρίαστα, να εκμεταλλεύονται νεκρούς, αλλά έχουν το επιπρόσθετο θράσος να προβαίνουν σε κενές περιεχομένου δηλώσεις για έναν άνθρωπο, του οποίου το έργο τους είναι είτε άγνωστο, είτε αδιάφορο είτε και μισητό- για ευνόητους λόγους!

"Νάνους", οι οποίοι βρίσκουν ευκαιρία, μέσω της "ανωνυμίας" που προσφέρει το πλήθος, να γιουχάρουν κάποιον που, αν μη τι άλλο, προσήλθε να τιμήσει τον νεκρό. Το αν αυτός ο κάποιος δημιουργεί, δικαιολογημένα, αισθήματα απογοήτευσης και αποστροφής ακόμα, είναι άλλη "ιστορία"..

"Νάνους", οι οποίοι αντιμετωπίζουν όλες τις δημόσιες εμφανίσεις τους σαν "εκδρομές στην εξοχή", με τ' αντίστοιχα αξεσουάρ και τις αντίστοιχες στάσεις σώματος...

"Νάνους", που δεν φρόντισαν να μάθουν 2-3 βασικά πράγματα για το βίο και την πολιτεία του Μίκη Θεοδωράκη πριν αρχίσουν τις...αρλούμπες και τις κουτοπονηριές.

"Νάνους", που "ξεκατινιάζονται" δημόσια για θέματα που δεν αφορούν κανέναν άλλον παρά μόνο τον ίδιο τον εκλιπόντα και για τα οποία είχε εκφρασθεί ενδελεχώς και εγκαίρως. 

Τέλος, "νάνους" που δεν αντιλαμβάνονται το..."νανισμό" τους και επιμένουν να μην δείχνουν κανένα σεβασμό ούτε απέναντι στο Θάνατο, ούτε απέναντι στην καλλιτεχνική δημιουργία λόγω των πολλών τους κόμπλεξ, της έλλειψης παιδείας και ακόμα λόγω της αδυναμίας τους να επιδείξουν μια στοιχειώδη ευγένεια!

Αυτά, από έναν νάνο που αναγνωρίζει- ή, τουλάχιστον, προσπαθεί να ξεχωρίζει- τους "γίγαντες"...

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.