Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Τρίπολη: Κανονικά η παρέλαση για την Άλωση στις 26/9

"Η παρέλαση θα γίνει...Ό,τι και να γίνει" πληροφορηθήκαμε αρμοδίως, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο!

Στα "πηγαδάκια" της πόλης, κυριάρχησε, τα τελευταία 24ωρα, η συζήτηση περί της διεξαγωγής της παρέλασης της 26ης Σεπτεμβρίου, προς τιμήν των 200 ετών από την Άλωση της Τριπολιτσάς.

Αιτία οι "επιφυλάξεις" που εξέφρασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Σακκελαροπούλου, σχετικά με την παρουσία της ιδίας κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης εκδήλωσης, για λόγους υγειονομικής ασφάλειας. Το ζήτημα, ωστόσο, διευθετείται και απομένουν κάποιες τυπικές λεπτομέρειες για να έχουμε- και τυπικά- "τέλος στο σήριαλ" που, προς στιγμήν, εκτυλίχθηκε. Ως γνωστόν, έχει "κατοχυρωθεί" εδώ και χρόνια πως το πρόσωπο που καταλαμβάνει τη θέση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι ο επίτιμος προσκεκλημένος του Δήμου Τρίπολης στην επέτειο της Αλώσεως.

Μάλιστα, η Δημοτική Αρχή,, κυρίως η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Καρούντζου, αντέδρασε έντονα απέναντι στις παραπάνω επιφυλάξεις, αφού σ' ολόκληρη την επικράτεια διοργανώνονται εκδηλώσεις σε ανοικτούς χώρους, παρουσία πλήθους πολιτών, με συγκεκριμένους όρους και μέτρα προστασίας.

Και ο Πρωθυπουργός στην παρέλαση της Τρίπολης;

Όπως πληροφορηθήκαμε, ο Δήμος απηύθυνε επίσημη πρόσκληση στον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος απάντησε πως, εφόσον τελικά δεν πραγματοποιηθεί προγραμματισμένο του ταξίδι στις Η.Π.Α., θα βρεθεί στην Τρίπολη στις 26 Σεπτεμβρίου. Εάν, αυτό δεν συμβεί, την Ελληνική Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υπουργός των Εσωτερικών, κ. Μάκης Βορίδης, ως πρώτος τη τάξει Υπουργός. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.