Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

"Άλωση Τριπολιτσάς": "Προβοκατόρικη" ανακοίνωση της Τουρκίας

Ανακοίνωση μέσω social media από το Τουρκικό Υπουργείο των Εξωτερικών για την επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς

Η Τουρκική Κυβέρνηση, θέλοντας, προφανώς, να... "συμμετάσχει" στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Άλωση της Τριπολιτσάς, θεώρησε πρέπον να δώσει έμφαση στο, υπαρκτό, γεγονός της σφαγής που ακολούθησε μετά την Άλωση.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του Τουρκικού Υπουργείου, αναφέρει:

"Διακόσια χρόνια έχουν περάσει από τότε που δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι σφαγιάστηκαν κτηνωδώς και χωρίς έλεος στην Τριπολιτσά. Αυτή η απάνθρωπη σφαγή είχε σκοπό να μην επιζήσει ούτε ένας Τούρκος στην Πελοπόννησο, και ως εκ τούτου γράφτηκε στην ιστορία ως μια μαύρη κηλίδα."

To..."όψιμο" αυτό ενδιαφέρον της Τουρκικής Κυβέρνησης για την επέτειο, δεν είναι καθόλου "άσχετο" με την παρούσα γεωπολιτική συγκυρία και αποτελεί μια προβοκατόρικη ενέργεια, καθαρά επικοινωνιακής φύσεως.

Άλλωστε, το γεγονός της σφαγής έχει περιγραφεί με τα μελανότερα χρώματα ήδη από την εποχή που συνέβη, μέσω καταγραφών Ελλήνων ιστοριογράφων και εξετάζεται συνεχώς από τους Έλληνες ιστορικούς, χωρίς "εθνικιστικές κορόνες", παρά μόνο σ' ελάχιστες, "γραφικές" περιπτώσεις. 

Δυστυχώς, κάτι ανάλογο δεν ισχύει παρά σε μικρό βαθμό γι' αντίστοιχα περιστατικά όπου οι θύτες ήταν Τούρκοι...

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.