Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Κεριά και.. λιβάνια!

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938.gr

Απολύτως αναμενόμενη η συνέχιση της ευνοϊκής αντιμετώπισης απέναντι στην Εκκλησία εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας

Η Ελλαδική Εκκλησία δεν είναι μόνο ένας Θεσμός, που, ακόμη και σήμερα, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα- ειδικά στην "καθυστερημένη" Ελληνική Επαρχία-. Ταυτόχρονα, είναι ένας παραδοσιοκρατικός μηχανισμός "προμήθειας ψηφοφόρων" και, κυρίως, βασικός παράγοντας της ημεδαπής οικονομικογενούς δραστηριότητας.

Κανείς δεν μπορεί ν' "αψηφήσει" την Εκκλησία, πολύ περισσότερο μια Κυβέρνηση ενός κόμματος που, φύσει και θέσει, στηρίζεται σε κοινωνικές ομάδες που χαρακτηρίζονται από εθνοκεντρικές, μεταφυσικές αντιλήψεις.

Φυσικά, η Κυβέρνηση "παρακάλεσε" την ηγεσία της Ιεραρχίας να κάνει μια, προσχηματική και κατόπιν εορτής, "σύσταση" προς ιερείς και πιστούς να πηγαίνουν "τεσταρισμένοι" στις λειτουργίες εντός των Ιερών Ναών, εφόσον είναι ανεμβολίαστοι.

Από εκεί και πέρα, είναι δεδομένη η μη υιοθέτηση της συστάσεως αυτής από την πλειοψηφία των θιασωτών της θρησκείας, καθώς αντιβαίνει με τα "πιστεύω" τους- ή έτσι ισχυρίζονται πολλοί, τουλάχιστον. Θα ήταν, ωστόσο, παράξενο να συμβεί κάτι άλλο, καθώς η ίδια η Εκκλησία παρανομεί κατά το δοκούν, όπως είδαμε στις 6 Ιανουαρίου 2021, όταν και έγραψε στα "παλιά της τα παπούτσια" την απαγόρευση της Πολιτείας σχετικά με τους εορτασμούς των Φώτων.

Αν θέλουμε, όμως, να είμαστε δίκαιοι, η Πολιτεία είναι που έχει χάσει το παιχνίδι, εδώ και καιρό. Η ευθύνη της Εκκλησίας ωχριά εμπρός στην αντίστοιχη της Πολιτείας, η οποία, αυτή την εποχή, εκφράζεται από στελέχη που δεν διστάζουν να εκστομίζουν εκφράσεις του δεκάτου εβδόμου αιώνα, όπως "Με τον Θεό δεν μπορεί να τα βάλει κανείς". Σύμφωνοι, αλλά με ποιον..."Θεό"; Αυτόν που "δανειστήκαμε" από τους Ιουδαίους; Τον Αλλάχ; Τον Βούδα; Ή, μήπως, τον Κρίσνα...;

Κάποιος θα πρέπει να το διασαφηνίσει αυτό...

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.