Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Η απομόνωση των "Ελληναράδων"..

Όλος ο μπασκετικός και αθλητικός, εν γένει, "πλανήτης" ξέρει ποιος είναι και τι μπορεί να κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Ο "υπεραθλητής", που αυτή την περίοδο κάνει "θραύση" με την Εθνική Ομάδα Μπάσκετ στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, δεν έχει ανάγκη ούτε από "συστάσεις" ούτε από "συνηγόρους". Κατάφερε πάρα πολλά, μέσα από συνεχή κι επίπονη προσπάθεια και τώρα απολαμβάνει της εκτιμήσεως όλων των υγιώς σκεπτόμενων φιλάθλων.

Φυσικά, στην ημεδαπή, υπάρχει και μια "θλιβερή" μειοψηφία ανθρώπων που, για κάποιους ασαφείς λόγους "φυλετικής καθαρότητας", ακόμα δεν αποδέχονται παίκτες όπως ο Αντετοκούνμπο ή ο Τάιλερ Ντόρσεϊ ως "Έλληνες".

Γι' αυτούς, ο "Έλληνας" είναι λευκός, έχει γεννηθεί εντός Ελληνικής επικράτειας, είναι Χ.Ο., καταναλώνει σκόρδα και κρεμμύδια ωμά κι αρέσκεται σε υποπροϊόντα πάσης φύσεως και υφής...Άλλωστε, τέτοιες ανοησίες εκμεταλλεύονται και οι "επιδέξιοι" πολιτικάντηδες για να τραβήξουν το ενδιαφέρον του, αποπροσανατολισμένου συνήθως, "πόπολου"...

Δυστυχώς, όμως, ενίοτε έρχονται Εθνικές επιτυχίες μέσω της προσπάθειας ανθρώπων που "διάλεξαν"- για μια σειρά από λόγους- την Ελλάδα ως χώρα της οποίας τα χρώματα θέλουν να εκπροσωπούν στις διεθνείς, αθλητικές διοργανώσεις και τότε οι..."Ελληναράδες" παθαίνουν αυτό που, πολύ εύγλωττα, περιγράφει σε σκίτσο του ο Γιώργος Μικάλεφ, για το The Press Project:

Δυστυχώς, όμως, παρά τις φωτεινές εξαιρέσεις τύπου Αντετοκούνμπο, η Ελληνική Πολιτεία συνεχίζει να είναι, εμφανώς, "καθυστερημένη" σε μια σειρά από ζητήματα που άπτονται των δικαιωμάτων και ειδικά των ευκαιριών που δίνονται σε παιδιά- και ενήλικες...- που είχαν την "ατυχία" ν΄αποτελούν μετανάστες πρώτης, δεύτερης, ακόμα και τρίτης γενεάς. Το γεγονός αυτό αποτελεί "κόλαφο" για μια χώρα που ισχυρίζεται πως εμφορείται από "Δυτικές αξίες" και θέλει να είναι μέλος της "προηγμένης" Ευρώπης..

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.