Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Αρκαδία: Η Ν.Δ. "παίζει" μόνη της και βάζει..αυτογκόλ!

Φωτογραφία: shutterstock.com

Η "κυριαρχία" του κυβερνώντος κόμματος στην Αρκαδία και την Πελοπόννησο εμφανίζεται "δεδομένη", παρά τις συνεχείς "αρρυθμίες" που προκαλούνται λόγω της ασκούμενης πολιτικής

Στην πραγματικότητα, η υπεροχή της Ν.Δ. στην Περιφέρεια δεν οφείλεται στην, όποια, "αποτελεσματικότητα" ή σε κάποια ασαφή "ιδεολογική υπεροχή", αλλά, αφενός, στην συντηρητική "φύση" της περιοχής, την εγκαθιδρυμένη "πεποίθηση" πως η "κυβερνώσα Αριστερά" απέτυχε- χωρίς, βέβαια, να υπάρχουν σοβαρά, εμπεριστατωμένα επιχειρήματα περί αυτού- και, κυρίως, στην εξάρτηση της πλειοψηφίας των κατοίκων από το κράτος.

Αυτός, ακριβώς, ο "παθολογικός" κρατισμός είναι, άλλωστε, που "επέτρεψε" και στο ΠΑΣΟΚ παλαιότερα να κυριαρχήσει επί χρόνια στην πολιτική ζωή του τόπου, χωρίς, φυσικά, να συγκρίνεται το ένα κόμμα με το άλλο. 

Εν προκειμένω, μπροστά στις επερχόμενες Βουλευτικές και Αυτοδιοικητικές Εκλογές, η Ν.Δ. φαίνεται πως "παίζει" χωρίς αντίπαλο, πάντα όσον αφορά τις "πρωτιές" σε Αρκαδία και Πελοπόννησο. Παρ' όλα αυτά, το κυβερνών κόμμα καταφέρνει να βάζει πολλά....αυτογκόλ!

"Κάστρα και....Πολιορκητές"

Με το σύστημα της απλής αναλογικής, σύμφωνα με το οποίο θα διεξαχθούν οι επόμενες Βουλευτικές Εκλογές, η Ν.Δ. δεν μπορεί, ρεαλιστικώς, να ελπίζει πως θα καταφέρει να διατηρήσει την αυτοδυναμία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Τα "σενάρια" δε συνεργασίας με "δεξιότερα" απ' αυτήν κόμματα, είναι, ολίγον, "φαιδρά", ακόμα κι αν δεχθούμε ως δεδομένο τον, παραδοσιακό, κυνισμό που διέπει το πολιτικό μας σύστημα. Συνεπώς, αναμένεται και δεύτερη εκλογική αναμέτρηση σ' Εθνικό επίπεδο, με διαφοροποιημένες, όμως, "συνθήκες", καθώς θα έχουμε τη λεγόμενη "λίστα υποψηφίων". Σ' αυτό το ενδεχόμενο, η Νέα Δημοκρατία θα "κυνηγήσει", αναγκαστικά, δυο έδρες στην Αρκαδία- πράγμα το οποίο δεν έκανε στις Εκλογές του 2019...

Αυτό, όμως, που προβληματίζει το κυβερνών κόμμα, ειδικά στην Αρκαδία, είναι πως η τελευταία, παρότι.."γαλάζια", δεν είναι..."Μητσοτακική"! Γι' αυτό, θ΄ αναζητηθεί η λεγόμενη "χρυσή τομή" μεταξύ των διαφόρων "φραξιών" του κόμματος, προκειμένου να είναι όλοι ευχαριστημένοι- ήτοι, να πάρουν όλοι ένα ικανό μέρος της εξουσιαστικής "πίτας". 

Προς το παρόν, ακόμα και..."κουτσομπολιά" έχουν "επιστρατευθεί", προκειμένου να πλήξουν πολιτικά πρόσωπα και να δημιουργήσουν αρνητικές εντυπώσεις στο κοινωνικό σύνολο, γεγονός το οποίο, από μόνο του, αποτελεί ένα "πρώτης τάξεως" αυτογκόλ!

"Σπέκουλες...."

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ένα από τα "κάστρα" της Ν.Δ., όπως, ίσως, ατυχώς ονομάζονται. Ωστόσο, επί της παρούσης, το κόμμα δεν έχει...υποψήφιο για τη θέση του Περιφερειάρχη! Κι αν κάποιοι υποστηρίξουν πως είναι...."νωρίς", θα λέγαμε πως το επιχείρημα αυτό είναι μια απλή υπεκφυγή.

Ο νυν Περιφερειάρχης, κ. Νίκας, μπορεί να δηλώνει πως θα μιλήσει όταν είναι καιρός, αλλά, ήδη, "διαρρέει" πως δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος. Μπορεί επειδή θεωρεί πως "έκλεισε" τον κύκλο του και προσέφερε ότι μπορούσε, μπορεί, επίσης, διότι αντιλαμβάνεται πως οδηγείται σε- οδυνηρή...- ήττα.

Τα ονόματα που ακούγονται για να τον "διαδεχθούν", παίρνοντας το κομματικό "χρίσμα", ποικίλλουν, ανάλογα με την...Περιφερειακή Ενότητα! Στην Αρκαδία, πολλοί επιμένουν να λένε πως θα είναι ο κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, ενώ υπάρχουν και αρκετοί που υποστηρίζουν πως θα είναι ο νυν Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, ο κ. Μανώλης Σκαντζός. Φιλοδοξίες, βλέπετε, υπάρχουν πολλές, όπως και...σπέκουλες!

"Πόντιοι Πιλάτοι.."

Στο "μέτωπο" των Δημοτικών Εκλογών δε, γίνεται το..."μάλε βράσε"! Κατά την άποψή μας, η Ν.Δ θα βάλει κι άλλα "αυτογκόλ", αν, τυχόν, επιλέξει να δώσει "χρίσματα" σε υποψηφίους Δημάρχους Αρκαδικών Δήμων. Το πιθανότερο είναι πως θ' αφήσει τους...πάντες, να υποστηρίζουν πως έχουν το "χρίσμα", "παίζοντας" το ρόλο του Ποντίου Πιλάτου- άλλωστε, αυτό κάνει σε μια σειρά από θέματα, επί 3,5 χρόνια που διοικεί τη χώρα, αποδίδοντας τα πάντα, σχεδόν, στους "άλλους" και περιμένοντας τις λύσεις από "άλλους"...

Εν αναμονή, λοιπόν, των..."δημοσκοπήσεων", θα μπορούσαμε να πούμε πως, επί της ουσίας, το κυβερνών κόμμα με το μόνο που ΔΕΝ ασχολείται είναι πως θα ξεπεραστούν οι κρίσεις που ταλανίζουν την ημεδαπή, σ' Εθνικό και τοπικό επίπεδο. Αντίθετα, υπάρχει έντονη δραστηριότητα "αλληλομαχαιρωμάτων", "ίντριγκας" και "πολιτικαντισμού"...Όπως λέμε, δηλαδή, "λαϊκισμού της Δεξιάς", ενίοτε επενδεδυμένου με μια essance "πολιτικής ορθότητας" και "ευρωπαϊκού αέρα"...

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.