Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Την χάσαμε την έδρα, πατριώτη..;

Φωτογραφία: Στιγμιότυπο από YouTube/ BBC "Yes, Minister"

Όλοι φαίνεται να έχουν.."αποδεχθεί" πως η τρίτη έδρα της Αρκαδίας θ' αποτελεί σε λίγο παρελθόν..

Ελέω απογραφής, φυσικά, καθώς η Περιφερειακή Ενότητα σημειώνει σημαντική μείωση μονίμων κατοίκων, με τις προοπτικές, μάλιστα, να είναι ακόμα πιο δυσοίωνες για το μέλλον. Φυσικά, υπάρχει και το ενδεχόμενο να "κρατηθεί" η έδρα λόγω του, λεγόμενου, "νόμιμου πληθυσμού"- όσων δηλαδή ακόμα έχουν τα εκλογικά τους δικαιώματα στην Αρκαδία-, αλλά η τάση είναι αντίστροφη, σε σχέση με τα παλαιότερα χρόνια, για διαφόρους λόγους.

Ενώ, λοιπόν, παλαιότερα, αρκετοί διατηρούσαν το δικαίωμα- ή την υποχρέωση- ν' ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα στην επαρχία, πλέον όλο και περισσότεροι μεταφέρουν το δικαίωμα στον τόπο διαμονής τους. Η σχετική διαδικασία έχει γίνει πιο εύκολη και, όπως αντιλαμβάνεστε, δεν υπάρχει, για πολλούς, η διάθεση για.."εκδρομούλες" ούτε υφίστανται τα διακυβεύματα που υπήρχαν παλαιότερα.

Εν προκειμένω, εφόσον η Αρκαδία καταστεί "διεδρική", αλλάζει, άρδην, το τοπικό, πολιτικό σκηνικό. Καταρχάς, με βάση τη λογική και τα σημερινά δεδομένα, η έδρα που θα χαθεί, θα είναι αυτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Γι' αυτό και διαδίδεται, με ολοένα και μεγαλύτερη.."πεποίθηση" πως ο Βουλευτής, κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες Βουλευτικές Εκλογές αλλά θα "μεταφερθεί" στις Ευρωεκλογές. Αυτό,όμως, "ανοίγει" την όρεξη σε άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Αρκαδία, όπως ο πάντα δημοφιλής κ. Βαγγέλης Γιαννακούρας, ώστε, πιθανώς, να προσπαθήσουν ν' αποσπάσουν τη δεύτερη έδρα από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Ο τελευταίος αυτός, άλλωστε, ακολουθεί συγκεκριμένες διαδικασίες ως προς την επιλογή των υποψηφίων και δεν δείχνει να.."βιάζεται", ιδιαίτερα, καθώς γνωρίζει πολύ καλά πως το ποσοστό του κόμματος στην Αρκαδία είναι απολύτως "εξαρτημένο" από το πανελλαδικό αντίστοιχο- σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το οποίο, βάσιμα, ελπίζει πως στην Αρκαδία μπορεί να πάει καλύτερα απ' ότι στην Επικράτεια.

Ο..."γρίφος" της Νέας Δημοκρατίας

Η πιο δύσκολη, μακράν, "εξίσωση" αφορά το κυβερνών κόμμα. Ο νυν Βουλευτής, κ. Κώστας Βλάσης, δεν ανήκει στην, λεγόμενη, "Μητσοτακική ομάδα"- όσες φωτογραφίες κι αν βγουν στο Μέγαρο Μαξίμου ή και στην Τρίπολη, όταν την επισκεφθεί ο κ. Πρωθυπουργός. Από την άλλη, θεωρείται αρκετά δύσκολο να χάσει ο κ. Βλάσης σε Βουέυτικές Εκλογές από άλλον "σύντροφό" του, εκτός κι αν πάμε σ' επαναληπτικές εκλογές, όπου τον πρώτο λόγο θα έχει η λίστα..

Σε κάθε περίπτωση, επειδή των "φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν", άρχισε μια έντονη φημολογία περί καθόδου του κ. Βλάση στον αυτοδιοικητικό "στίβο"- γεγονός, τουλάχιστον, παράδοξο, καθώς είθισται να συμβαίνει το αντίστροφο..Είναι αλήθεια, πάντως, πως η Ν.Δ. αναζητά, εναγωνίως, υποψήφιο για τις Περιφερειακές Εκλογές στην Πελοπόννησο, αντιλαμβανόμενη πως εάν τυχόν δώσει το χρίσμα στον νυν Περιφερειάρχη- που διαδίδει, μέσω άλλων, πως δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος, άρα, ουσιαστικά, "πετάει το μπαλάκι" στο κόμμα-, είναι πιθανό να βιώσει τη..."νίλα του Δράμαλη" μέσα σ' ένα "κάστρο" της..

Προφανώς, το τελευταίο που απασχολεί τους περισσότερους πολίτες είναι οι.."καραμπόλες" σε τοπικό, πολιτικό επίπεδο, οι ίντριγκες, τα κουτσομπολιά και οι, τεχνηέντως δημιουργούμενες, διαδόσεις..Αλλά, καθώς πλησιάζουμε, γοργά, στις, ίσως, πιο αμφίρροπες και αβέβαιες εκλογές της πρόσφατης ιστορίας- παρά τα αντίθετα ευρήματα διαφόρων δημοσκοπήσεων που, "συμπτωματικά", δεν ρωτάνε τις σωστές ερωτήσεις ή.."ξεχνάνε" να δώσουν έμφαση σε κάποια, αποκαλυπτικά, ποιοτικά στοιχεία..

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.