Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

"Κόλαφος" για την Κυβέρνηση το πόρισμα της ΑΔΑΕ

Φωτογραφία: depositphotos.gr

Η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών διαπίστωσε πως η Ε.Υ.Π. παρακολουθούσε 6 πρόσωπα.

Πρόκειται για έναν νυν Υπουργό και 5 στελέχη, νυν και πρώην, των Ενόπλων Δυνάμεων. Τα στοιχεία είναι αδιαμφισβήτητα και προέρχονται από τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. Η Ν.Δ. κατηγόρησε τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ για "προνομιακή σχέση" με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Τσίπρα, ενώ ο τελευταίος ζήτησε την παραίτηση του Πρωθυπουργού, κ. Μητσοτάκη.

Οι εξελίξεις αυτές, θα μπορούσαν, υπό προϋποθέσεις, να προκαλέσουν την επίσπευση των Εθνικών Εκλογών.

Πλέον, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη παροχής εξηγήσεων από τον πολιτικό προϊστάμενο της Ε.Υ.Π., δηλαδή τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Είναι χαρακτηριστικό πως η άδεια για τις υποκλοπές φέρει υπογραφή της αρμόδιας εισαγγελέως, κ. Βλάχου, συνεπώς θα πρέπει να δημοσιοποιηθούν και οι λόγοι που έκαναν "απαραίτητη" τη διαδικασία, χωρίς ψευδοαιτιάσεις περί "απορρήτου".

Η υπόθεση δεν συνάδει με τις αρχές που θα έπρεπε- έστω κατ' επίφαση!- να διέπουν ένα Δυτικό κράτος δικαίου και μια κοινοβουλευτική Δημοκρατία. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.