Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Φταίει (και) για τα Τέμπη το "αναχρονιστικό κράτος"...

Φωτογραφία: Στιγμιότυπο από την Ελληνική ταινία της Φίνος Φιλμ "Υπάρχει και φιλότιμο"

Ποιος θα μπορούσε να διαφωνήσει με την "λογικοφανή"- αν και πολύ..."κλισέ"- αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη;

Προφανώς, έχει δίκιο ο Έλληνας Πρωθυπουργός. Το Ελληνικό κράτος έχει πλείστες όσες παθογένειες, διέπεται από δυσλειτουργίες που απορρέουν από τις πελατειακές και άλλες λογικές που μετέρχεται το πολιτικό σύστημα για να διαιωνίσει την ύπαρξή του, δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις αθρόες, κάποτε, χρηματοδοτήσεις που προήλθαν εκ μέρους της Ε.Ε., δεν κατάφερε, τελικά, να εκσυγχρονίσει μεγάλο μέρος του δημοσίου τομέα, ο οποίος συνεχίζει να λειτουργεί με όρους δεκαετίας του '80- για να μην πούμε του '60...

Τι έκανε, όμως, ο σημερινός Πρωθυπουργός για ν' αντιμετωπίσει αυτόν τον..."αναχρονισμό", όπως τον χαρακτήρισε;

-Έκανε μόνιμες, "οργανικές" τις θέσεις των ιερέων σε ενορίες, καθορίζοντας ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο.

-Προχώρησε, πρόσφατα, στην κατάθεση ενός νομοσχεδίου για το περιβάλλον, το οποίο η εφημερίδα "Καθημερινή" χαρακτήρισε "πρόχειρο" και εμφανώς "ρουσφετολογικό".

-Έχει κάνει ρεκόρ στις προσλήψεις μετακλητών στο Ελληνικό Δημόσιο και ρεκόρ στις απευθείας αναθέσεις σ' εργολάβους, ακόμα και μετά την "επίσημη" λήξη της πανδημίας.

-"Εργαλειοποίησε" την τραγωδία στο Μάτι και τη Συμφωνία των Πρεσπών για να κερδίσει τις εκλογές του 2019. Τώρα, κατηγορεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το...ίδιο!

-Ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης- Με Πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά-, προχώρησε σε καταγραφή των υπαλλήλων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, συμπεριλαμβάνοντας και τους μετακλητούς, προκειμένου να εμφανίσει μεγαλύτερο αριθμό και να προχωρήσει σε απολύσεις, απολύσεις που "πληρώσαμε" και "πληρώνουμε", τόσο στο Ε.Σ.Υ. όσο και σε άλλες δομές, όπως ο Ο.Σ.Ε.

-Έθεσε υπό τον προσωπικό του έλεγχο την Ε.Υ.Π. και το Α.Π.Ε- Μ.Π.Ε, πράξη που ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός της Κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, Προκόπης Παυλόπουλος είχε χαρακτηρίζει ως μη αρμόζουσα σ' ενα δημοκρατικό πολίτευμα (πρακτικά Ελληνικής Βουλής, 2008).

-Σχημάτισε μια Κυβέρνηση, προβεβλημένα μέλη της οποίας είναι στελέχη με γνωστές αντιλήψεις περί του τριπτύχου "πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια".

-Επέτρεψε στην Ελλαδική Εκκλησία, ουσιαστικά, να κάνει ότι...νομίζει στις 6 Ιανουαρίου 2021, όταν, υποτίθεται πως είχε απαγορευτεί ο εορτασμός των Φώτων.

-Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συμμετάσχει σε "γεύμα υποδοχής" του στην Ικαρία, όπου συμμετείχαν περίπου 50 άτομα, όταν στους υπόλοιπους Έλληνες απαγορευόταν να δουν στενά συγγενικά τους πρόσωπα..

Θα μπορούσαμε ν' αναφέρουμε πολλές περιπτώσεις ακόμη, κατά τις οποίες το "επιτελικό κράτος" τα έκανε..."μούσκεμα", επιδεικνύοντας μια "αξιοθαύμαστη" τάση διατήρησης του "αναχρονιστικού" χαρακτήρα του Ελληνικού κράτους, αλλά ας μην σας κουράσουμε άλλο...

Στη φωτογραφία, οι αείμνηστοι Έλληνες ηθοποιοί, Λάμπρος Κωνσταντάρας και Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, σε μια σκηνή πολιτικού..."αναχρονισμού" από την ταινία της Φίνος Φιλμ "Υπάρχει και φιλότιμο". 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.