Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Αρκαδία- Βουλευτικές Εκλογές: Οι "καθιερωμένοι" και οι.."δελφίνοι"

Ο "εσωτερικός" αγώνας μεταξύ των υποψηφίων κάθε κόμματος στην Αρκαδία για μια θέση στην Ελληνική Βουλή

Με τη σημερινή επίσημη ανακοίνωση των ονομάτων των υποψηφίων και για το ΠΑΣΟΚ στην Αρκαδία, ολοκληρώθηκε η "εικόνα" για τα τρία μεγαλύτερα κοινοβουλευτικά κόμματα και, πλέον, αρχίζει το "σπριντ", καθώς μένουν 40 ημέρες έως ότου "ανοίξουν" οι κάλπες.

Ν.Δ.: "Άρωμα"..Μητσοτάκη

Το κυβερνών κόμμα διαθέτει ένα ψηφοδέλτιο με 2, φύσει και θέσει, "προεδρικούς" υποψηφίους, τους κυρίους Μπεντεβή και Σπυρόπουλο, αντίστοιχα. 

Ο νυν Βουλευτής, Κώστας Βλάσης, φαίνεται πως δεν "απειλείται" να χάσει την πρώτη θέση σε ψήφους, ωστόσο εδώ το κρίσιμο μέγεθος θα είναι πόσες ακριβώς θα λάβει, σε σχέση με το 2019.

Η πρώτη θέση του κόμματος στην Αρκαδία θεωρείται "δεδομένη", αλλά τα.."ποιοτικά" χαρακτηριστικά της πρωτιάς, μένει να φανούν στην πράξη..

 

Η ποσόστωση (η αναλογία, δηλαδή, μεταξύ ανδρικών και γυναικείων υποψηφιοτήτων), που "υιοθετήθηκε" και από τα τρια μεγαλύτερα κόμματα στην Αρκαδία, ουσιαστικά, "οδήγησε" σε "δυνατές" ανδρικές υποψηφιότητες και, φαινομενικά, "συμπληρωματικές" γυναικείες, με μια εξαίρεση, υπό προϋποθέσεις..

 

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Πάμε και..βλέπουμε..

Ο νυν Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στην Αρκαδία, Γιώργος Παπαηλιού, ξεκινά από τη θέση του "φαβορί" αλλά και οι δυο έτεροι συνυποψήφιοί του- κυρίως, ο Χρήστος Στάικος- έχουν, σίγουρα, τις πιθανότητές τους. 

Η κ. Γιαννούλη θα επιδιώξει να μπει.."σφήνα" μεταξύ των ανδρών, αλλά αυτό φαντάζει ιδιαιτέρως δύσκολο..

Σε κάθε περίπτωση, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ως ρεαλιστικό στόχο να διατηρήσει τα ποσοστά του στην Αρκαδία.

 

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: "Νυν υπέρ πάντων ο αγών.."

"Δυνατό" ψηφοδέλτιο από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με τη συμμετοχή καθιερωμένων ονομάτων, που έχουν κάνει σημαντική διαδρομή στην αυτοδιοίκηση.

Ο νυν Βουλευτής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος είναι, ως συνήθως, το φαβορί, αλλά οι κύριοι Γιαννακούρας και Γιαννόπουλος- ειδικά ο πρώτος-, θα είναι αξιόμαχοι, το λιγότερο, "αντίπαλοι".

Ωστόσο, το μεγάλο ερωτηματικό είναι το συνολικό ποσοστό που θα λάβει το κόμμα στην Αρκαδία, καθώς δεν βοήθησε στην ενότητά του το "σήριαλ" που διαδραματίστηκε, σχετικά με την κατάρτιση του ψηφοδελτίου του..

Βέβαια, σε εκλογές όπως αυτές της 21ης Μαϊου, που έχει διαφανεί, ήδη, μια..."αχταρματζίδικη" λογική ως προς τις υποψηφιότητες όλων των λεγομένων κομμάτων εξουσίας, τίποτε δεν είναι ικανό να μας εκπλήξει πλέον..

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.