Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Αυτοδυναμία ή.."θάνατος"!

Φωτογραφία: arcadia938.gr

Ξεκίνησε από χθες, Σάββατο 22 Απριλίου 2023, και τυπικά η προεκλογική περίοδος

Το σίγουρο είναι πως αυτές οι εκλογές ΔΕΝ θα κριθούν από τις προγραμματικές δεσμεύσεις των κομμάτων εξουσίας και τις, κατ' ιδίαν, υποσχέσεις των εκπροσώπων τους προς "δικαίους και αδίκους"..

Έχουμε, ήδη, διαπιστώσει, πλειστάκις, πως η σχέση πολιτικών-ψηφοφόρων διέπεται από αναξιοπιστία, απογοήτευση, αδιαφορία και, συχνά, εμπάθεια. Οι περισσότεροι πολίτες- ακόμη και αυτοί που ψηφίζουν "μονολιθικά"-, δεν έχουν ιδιαίτερες προσδοκίες από τους εκλεκτούς τους. Απλά, ανάλογα με την τοποθέτησή τους, επιδιώκουν την "πλήρωση" συγκεκριμένων.."αναγκών"..

Δεν αναφερόμαστε, μόνο, σε υλικές ανάγκες, αλλά και ψυχολογικές..Το σύνδρομο, ας πούμε, του "ηττημένου", που επί χρόνια χαρακτήριζε την Ελληνική Αριστερά, "επιστρέφει" τώρα, διαστρεβλωμένο, ως "κυβέρνηση των ηττημένων"- την οποία "ξορκίζει" ο κ. Τσίπρας αλλά "καλοβλέπουν" άλλοι..

Από την άλλη πλευρά, τα "γαλάζια" και άλλα "παπαγαλάκια", εστιάζουν στο "αφήγημα" της καταστροφής της χώρας, εάν τυχόν δεν έχουμε αυτοδύναμη Ν.Δ., ήδη από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση. Πραγματικά, προκαλεί ελαφρό μειδίαμα η "παιδικότητα" τέτοιων επιχειρημάτων..Δηλαδή, τι θα συμβεί εάν δεν "κατακτήσει" η Ν.Δ. την αυτοδυναμία..; Θα...αρχίσουν να συγκρούνται τρένα, θα "γιγαντωθεί" το Δημόσιο Χρέος ή θ' απαξιωθούν οι Θεσμοί..; Γίνονται αυτά τα πράγματα...;

Πέρα από το χιούμορ- έστω και "μαύρο"-, είναι δεδομένος ο κατακερματισμός του εκλογικού σώματος, τουλάχιστον στις εκλογές με απλή αναλογική.

Μάλιστα, ξένα Μ.Μ.Ε., σε αναλύσεις ανταποκριτών τους στη χώρα, θεωρούν δύσκολη την επίτευξη αυτοδυναμίας και μετά τις, πιθανές, επαναληπτικές εκλογές. Βέβαια, εμείς δεν πιστεύουμε πως θα πάμε σ' επαναληπτικές εκλογές. Ήδη, τα διάφορα "σενάρια" δίνουν και παίρνουν, ότι κι αν ισχυρίζονται δημόσια οι κ. Μητσοτάκης, Τσίπρας και Ανδρουλάκης.

Σε κάθε περίπτωση, εάν τυχόν κάποιο κόμμα καταφέρει να σχηματίσει αυτοδύναμη Κυβέρνηση- και μάλιστα, μετά τις πρώτες εκλογές-, πιστεύει κανείς πως αυτό είναι ένα καλό αποτέλεσμα για τη χώρα...;

Μόνο τα..."παπαγαλάκια"...

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.