Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Μαθήματα "επαγγελματικής" προπαγάνδας..

Φωτογραφία: Eurostat

Για να "μαθαίνουν" όσοι δεν πιστεύουν πως η κοινή γνώμη, σε μεγάλο βαθμό, "καθοδηγείται" εντέχνως..

Θ' ακούσατε, φαντάζομαι, σήμερα, Παρασκευή, 26 Μαϊου 2023, πως η Ελλάδα είναι, δήθεν, ανάμεσα στις "πρωταθλήτριες μείωσης του χρέους" εντός της Ευρωζώνης. Αναφερόμαστε στη σχέση μεταξύ χρέους- εξωτερικού- και Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος, φυσικά. 

Η "βιωσιμότητα", όμως, ενός εθνικού χρέους, καλώς ή κακώς, δεν καθορίζεται από, αμιγώς, οικονομικά κριτήρια αλλά από, κυρίως, πολιτικά. Ειδικά, από τη στιγμή που η Ελληνική Οικονομία και τα Ελληνικά Ομόλογα στηρίζονται από κράτη.

Ωστόσο, στα σημερινά άρθρα που αναφέρονται στο Εθνικό χρέος, θα διαπιστώσετε πως η μείωσή του αφορά "εκτιμήσεις" διεθνών οίκων, που βασίζονται στο πρόγραμμα σταθερότητας που εμείς οι ίδιοι υποβάλαμε στην Ένωση!

Άρα, εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με αποτέλεσμα αλλά με..."προβολή" αποτελέσματος, εφόσον όλα πάνε καλά και δεν συμβεί η οποιαδήποτε κρίση ή δεν μας...πέσει ο ουρανός στο κεφάλι, μέχρι το 2025-27!

Τώρα, γιατί στους πηχιαίους τίτλους, διαβάζετε πως ήδη η Ελλάδα έχει μειώσει σε μεγάλο βαθμό το χρέος της- γιατί, αυτό "υπονοείται"-, αυτό είναι μια άλλη ιστορία...

Ειρήσθω εν παρόδω, στο πρόγραμμα σταθερότητας που έχουμε καταθέσει ως χώρα, δεν προβλέπεται αύξηση των δημοσίων δαπανών για πτυχές της κοινωνικής πολιτικής, την υγεία κ.ο.κ. Τώρα, από που θα προκύψουν αυτές, είναι ενδιαφέρον να το διαπιστώσουμε εν καιρώ...Άλλωστε, ακόμα και ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, ο κ. Γεωργιάδης, "παραδέχτηκε" σήμερα, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του Υπουργείου, πως ο βασικός επενδυτής στην Ελληνική Οικονομία είναι το...Ελληνικό Κράτος! Πρωτότυπο....

ΥΓ. Εντελώς "τυχαία", οι προβλέψεις των διεθνών οίκων αξιολόγησης, "συνδυάζονται" με τη διαφαινόμενη δεύτερη νίκη της Ν.Δ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Συνεπώς, κάτι ήξεραν οι Έλληνες "νοικοκυραίοι" που έδωσαν 40 και πλέον τοις εκατό στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Φοβούνται για τις επενδύσεις τους, οι άνθρωποι...

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.