Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Περιφερειακές Εκλογές Πελοποννήσου: "Κούρσα" για δυο

Σε "μονομαχία" μεταξύ των κ.κ. Πτωχού και Τατούλη εξελίσσεται η υπόθεση των Περιφερειακών Εκλογών στην Πελοπόννησο

Ουδεμία έκπληξη, φυσικά, καθώς ο μεν πρώτος είναι υποψήφιος με τη στήριξη του- ισχυρότατου διαχρονικά στην Πελοπόννησο- κυβερνώντος κόμματος της Ν.Δ., ενώ ο δεύτερος έχει εκλεγεί δις Περιφερειάρχης κι, επίσης, προέρχεται από το χώρο της Ν.Δ.

Ωστόσο, όσοι περιμένουν μια "επανάληψη" του 2019, μάλλον δεν λαμβάνουν υπόψη τους πολλές παραμέτρους που έχουν, έκτοτε, αλλάξει. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στον εκλογικό νόμο, αλλά και στις πολιτικο-οικονομικές εξελίξεις που έχουν μπει στην "εξίσωση" μιας, αμιγούς, πολιτικής "σύγκρουσης" για μια Ελληνική Περιφέρεια, με σημαντικό οικονομικό διακύβευμα για την επόμενη πενταετία.

Υπολογίζεται πως, καλώς εχόντων των πραγμάτων, η επόμενη Περιφερειακή Αρχή της Πελοποννήσου θα κληθεί να διαχειριστεί ουκ ολίγα χρήματα, στο πλαίσιο διαφόρων δράσεων και.. παρεμβάσεων. Συνεπώς, πέρα από θέμα προσωπικών φιλοδοξιών, είναι και ζήτημα πρακτικής φύσεως η επικράτηση, για το κυβερνών κόμμα, κυρίως.

Άλλωστε, αυτόν τον "τόνο" έδωσε και ο κ. Μητσοτάκης, όταν παρουσίασε κι επίσημα τον κ. Πτωχό, πρόσφατα, στη Μεσσήνη. Απέναντί τους, ωστόσο, βρίσκεται ένας από τους πλέον επιτυχημένους, διαχρονικά, Αρκάδες πολιτικούς. Ο τελευταίος αυτός, δεν έχει "ανοίξει" πλήρως τα χαρτιά του, αλλά, σε κάθε περίπτωση, έχει υποστεί απώλειες που μπορεί και ν' αποδειχθούν δυσαναπλήρωτες. 

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Πτωχός έλαβε.. "πακέτο", θα λέγαμε χαριτολογώντας, αρκετές, δυνατές υποψηφιότητες, λόγω ακριβώς της στήριξής του από την Πειραιώς.

Το "αίνιγμα" Νίκα

Ο νυν Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, εμφανώς δυσαρεστημένος απέναντι στο κόμμα που υπηρέτησε και, φαντάζομαι, υπηρετεί ακόμα, δεν χάνει ευκαιρία άσκησης κριτικής απέναντι στη Ν.Δ. Έφθασε, μάλιστα, στο σημείο να την χαρακτηρίσει ως κόμμα που δεν θέλει την "ελευθερία στην αυτοδιοίκηση". Αυτό, όμως, ήταν και είναι γνωστό..

Επιπρόσθετα, οι όψιμες αυτές "ανακαλύψεις" εκ μέρους του κ. Νίκα, είναι, εμφανέστατα, προσχηματικές. Άραγε, τι συνέβαινε όταν ο ίδιος ήταν Δήμαρχος Καλαμάτας ή όταν εξελέγη Περιφερειάρχης; 

Σε κάθε περίπτωση, δεν νομίζουμε πως ο κ. Νίκας θα μπει στη διαδικασία "ναρκοθέτησης" της υποψηφιότητας του κ. Πτωχού. Ο κ. Περιφερειάρχης λέει την άποψή του ανοικτά και θα συνεχίσει, μέχρις ενός σημείου, να το κάνει. 

ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για την.. "τιμή των όπλων"

Χωρίς να υποτιμάμε- ίσα ίσα..- τα πρόσωπα που επέλεξαν τα 2 κόμματα για επικεφαλής των δικών τους, διακριτών, ψηφοδελτίων, θα πρέπει να πούμε πως δύσκολα θα μπορέσουν να συγκεντρώσουν τα αντίστοιχα ποσοστά των κομμάτων τους στην Πελοπόννησο, εφόσον, όντως, οι υποψηφιότητές τους υλοποιηθούν. Πράγμα που δεν είναι καθόλου αυτονόητο.. 

 

Όπως αντιλαμβάνεστε, προς ώρας, είναι επίφοβη η οιαδήποτε πρόβλεψη, αλλά μπορούμε, όμως, να παραθέσουμε τα αποτελέσματα του 2019, παρακάτω:

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.