Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Από καταστροφή σε καταστροφή κι από πένθος σε πένθος

Φωτογραφία: αρχείου ppel.gov.gr

Ανήμπορη ν' αντιδράσει, η κρατική "μηχανή" απλά παρακολουθεί, εν πολλοίς, τα ακραία (..;) φαινόμενα να καταστρέφουν περιουσίες και ζωές Ελλήνων πολιτών

Το είχαμε περιγράψει και παλαιότερα.. Στην Ελλάδα, θα πρέπει να θεωρείται κανείς "τυχερός" εάν δεν υποστεί, είτε ο ίδιος είτε τα συγγενικά και φιλικά του πρόσωπα, κάποια ανεπανόρθωτη καταστροφή, λόγω της χρόνιας "αφασίας" και ανεπάρκειας μιας κρατικής οντότητας που δεν λειτουργεί διορατικά και, συχνά, υπονομεύεται από τις διεφθαρμένες πρακτικές όσων την στελεχώνουν.

Φυσικά, υπάρχει και το ζήτημα της, αντικειμενικής, ανικανότητας..

Κάτι, ωστόσο, έχει αλλάξει, τα τελευταία χρόνια- κι έχει αλλάξει εντυπωσιακά.. Κι αυτό είναι η "επικοινωνιακή διαχείριση" των κρίσεων, αλλά και η..."μη τοξικότητα" που, αίφνης, χαρακτηρίζει πολλά ΜΜΕ, όσον αφορά την παρουσίαση γεγονότων που ενέχουν σαφείς ευθύνες της τωρινής πολιτικής ηγεσίας. Το "αφήγημα" του "βαθέος κράτους", της "διαχρονικής παθογένειας του Δημοσίου" και άλλα τινά, προφανέστατα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην περίπτωση της Καρδίτσας και της Βόρειας Ευβοίας.

Το πέρασμα της κακοκαιρίας "Daniel" εξέθεσε- για πολλοστή φορά- την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, διότι στη μεν Καρδίτσα είχαμε αντίστοιχα πλημμυρικά φαινόμενα πριν από 2 χρόνια, χωρίς προφανώς να γίνει το οτιδήποτε για ν' αντιμετωπιστεί η κατάσταση, ενώ στη Βόρεια Εύβοια, η οποία κάηκε επίσης το 2021, δημιουργήθηκε μια επιτροπή για την "ανάταξή" της, κατά την προσφιλή συνήθεια του ημεδαπού πολιτικού συστήματος και...δεν έγινε σχεδόν τίποτα!

Μα, είχαμε ενεργειακή κρίση, πόλεμο στην Ουκρανία και λοιπά "απρογραμμάτιστα" γεγονότα, θα πει κάποιος αφελής ή έμμισθος υποστηρικτής της Ν.Δ. ή άλλου κόμματος με κυβερνητική "εμπειρία". Αυτό που δεν θα μας πει ο παραπάνω είναι πως, αφού είχαμε ενεργειακή κρίση, πόλεμο κ.ο.κ. η νέα Κυβέρνηση συνεχίζει ν' απασχολεί τους περισσότερους μετακλητούς υπαλλήλους στην ιστορία των Κυβερνήσεων της Μεταπολίτευσης, ενώ, ταυτόχρονα, υπάρχουν φορείς που έχουν το μεγαλύτερο αριθμό διευθυντών στην ιστορία τους- βλέπε ΕΦΚΑ. Δυστυχώς, την ίδια στιγμή, ο αριθμός των πυροσβεστών, για παράδειγμα, δεν επαρκεί για ν' αντιμετωπίσει τη μανία της φύσης, όταν η τελευταία αυτή εκδηλώνεται..

Πως, λοιπόν, να μην συρρέουν Έλληνες πολίτες σ' εκδηλώσεις προσκυνήματος λειψάνων ή άλλες, παρεμφερείς, εκδηλώσεις, μεταφυσικού περιεχομένου...; Αφού βλέπουν οι άνθρωποι πως μόνο ο..."θεός" θα τους σώσει!

ΥΓ. Η Αρκαδία και η Τρίπολη έχει σταθεί, σχετικά, τυχερή, τα τελευταία χρόνια...Ω, ναι! 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.