Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Δήμος Τρίπολης: "Δαγκωτό".. Μαντάς!

Φωτογραφία: screenshot από την ταινία "Τζένη, Τζένη" (1965)

Οι φετινές Δημοτικές Εκλογές στην Τρίπολη θα πρέπει να στείλουν σπίτι τους αρκετούς.. "Γκόρτσους" και ν' αναδείξουν στη θέση τους.. "Μαντάδες"!

Δηλαδή, το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει ν' ανανεωθεί, σε σημαντικό βαθμό. Ούτως ή άλλως, η προηγούμενη Κυβέρνηση και ο κ. Βορίδης "φρόντισε" ούτως ώστε ο επόμενος Δήμαρχος να διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία, εξ ορισμού- μάλιστα, σύμφωνα με το νέο, υπό διαβούλευση, νομοσχέδιο του Υπουργείου των Εσωτερικών, καταργούνται και οι Επιτροπές.. Βέβαια, κάποια "version" της απλής αναλογικής θα επανέλθει, και μάλιστα υπό τη μορφή "οδηγίας", αλλά προς ώρας προχωράμε με πολύ ενισχυμένη αναλογική και όριο εκλογής (43, 01 %).

Συνεπώς, δεν είναι και τόσο.. "πιεστικό" να έχουμε τους λεγόμενους "έμπειρους" αυτοδιοικητικούς σε όλα τα πόστα...Μπορούμε- και οφείλουμε- να "πειραματιστούμε" και λίγο.. Άλλωστε, αυτό επιτάσσει και η ίδια η βιολογία..

Δεν πρόκειται περί "ηλικιακού ρατσισμού", προφανώς.. Αλλά, είναι δεδομένο πως "κάτι κουρασμένα παλικάρια"- που έχουν προσφέρει ότι μπορούσαν αλλά, πλέον, δεν είναι σε θέση ν' ακολουθήσουν τις εξελίξεις, ούτε να συνδράμουν στο απαραίτητο "update" του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης-, θα πρέπει ν' αποχωρήσουν, δημοκρατικά.

Και οι δυο επικρατέστερες παρατάξεις που διαγκωνίζονται για τη Δημαρχία, διαθέτουν νέους υποψηφίους, μ' εξασφαλισμένη "τριβή" με την πολιτική διαδικασία, αλλά και εξειδικευμένες γνώσεις επάνω σε νευραλγικής σημασίας "αντικείμενα". 

Συνεπώς, δεν τίθεται θέμα "ρίσκου". Τουναντίον, είναι βέβαιο πως οι νεότεροι Σύμβουλοι- ή έστω ορισμένοι εξ αυτών- θα είναι και πιο δραστήριοι εντός κι εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, ακόμα και διαφοροποιούμενοι, μ' εποικοδομητικό τρόπο, από την ηγεσία της παράταξής τους. Δεν γνωρίζουμε ποιος έχει.. "ορίσει" πως οι περισσότεροι Δημοτικοί Σύμβουλοι πρέπει να πίνουν το.. αμίλητο νερό, αλλά αυτό συμβαίνει, παραδοσιακά, στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης.

Επιπρόσθετα, είναι, νομίζουμε, καιρός να επικρατήσουν διαφορετικά, πιο ορθολογικά κριτήρια ως προς την επιλογή υποψηφίων, εκ μέρους των ψηφοφόρων. Όπως σωστά επισήμανε σε πρόσφατο άρθρο του ο κ. Αλέξης Παπαχελάς- αναφερόμενος, φυσικά, στην κεντρική πολιτική σκηνή- "ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε"!

Δεν είναι δυνατόν, εν έτει 2023, να ψηφίζονται υποψήφιοι επειδή έχουν μεγάλες...οικογένειες ή κάποιοι έχουν κάνει πολλές εξυπηρετήσεις ή έχουν εκλεγεί πολλές φορές ή ακόμα ακόμα, επειδή  οι...συγγενείς τους έκαναν απλά τη δουλειά τους! Τα κριτήρια πρέπει να είναι άλλα, ρεαλιστικά, ακόμα και διορατικά.

Προφανώς, θα υπάρξουν και τέτοιοι Σύμβουλοι που θα εκλεγούν, αλλά το "corpus" του Συμβουλίου πρέπει ν' ανανεωθεί.. χθες!

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.