Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Δήμος Τρίπολης: "Καθαρή" εντολή- Όχι "λευκή επιταγή"

Φωτογραφία: Κώστας Τζιούμης- Δήμαρχος Τρίπολης/ facebook

Άνετη η επανεκλογή του νυν Δημάρχου Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη, στις χθεσινές- 8/10/2023- Δημοτικές Εκλογές

Το αποτέλεσμα δικαιώνει, προφανώς, την επικοινωνιακή τακτική της παράταξης "Τρίπολη Αύριο", την επιλογή όσων συγκρότησαν το ψηφοδέλτιο αλλά και το σχεδιασμό της Δημοτικής αρχής- στο βαθμό που ο τελευταίος υλοποιήθηκε ή υλοποιείται.

Είναι χαρακτηριστικό πως, όσον αφορά τη "σταυροδοσία", η παράταξη "Τρίπολη Αύριο", παρουσιάζει μια αξιοσημείωτη ισορροπία, όσον αφορά ειδικά τους επικρατέστερους υποψηφίους, ενώ, αντίθετα, η παράταξη "Νέα Τρίπολη", παρουσιάζει μια έλλειψη συνοχής ή.. "συνέχειας", αν θέλετε.

Γεγονός που ήταν, εν μέρει, αναμενόμενο, λόγω της στρατηγικής που επελέγη, ως προς τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου των "διεκδικητών" της Δημαρχίας.

Από εκεί και πέρα, "κόλαφος" αποδείχθηκε η προσπάθεια σαφούς κομματικής στήριξης προς τον κύριο Σμυρνιώτη, μια προσπάθεια που εκφράστηκε τόσο από την τοπική Δ.Ε.Ε.Π. (πρώην Ν.Ο.Δ.Ε.) όσο και, οψίμως.., από τον κ. Κυρανάκη, την περασμένη Παρασκευή.

Είναι γεγονός πως η Ν.Δ. στην Αρκαδία, είναι διηρημένη και, εξόχως, "προβληματική", σε μια πολιτική συγκυρία όπου το κυβερνών κόμμα κάνει, εν πολλοίς, "υγιεινούς περιπάτους" σε κάθε εκλογική αναμέτρηση!

Στο δια ταύτα, τώρα.. Η εύκολη επικράτηση του νυν Δημάρχου, δεν θα πρέπει ν' αποτελέσει "εφαλτήριο" για μια πρακτική ή συμπεριφορά που δεν θα συνάδει με τις φιλελεύθερες, δημοκρατικές αρχές, εκ μέρους, κυρίως, κάποιων στελεχών της παράταξης "Τρίπολη Αύριο".

Τουναντίον, η "καθαρή" εντολή προς τον κ. Τζιούμη αποτελεί ευθύνη και, ταυτόχρονα, δέσμευση γι' αυτόν, σχετικά με την ολοκλήρωση του σχεδιασμού του αλλά και την περαιτέρω βελτίωση ορισμένων παραμέτρων οι οποίες παραμένουν αποσπασματικές, συγκεχυμένες και διέπονται, ενίοτε, από μια προχειρότητα.

Η μεγάλη, αδιαμφισβήτητα, νίκη του νυν Δημάρχου, του δίνει, τουλάχιστον, το δικαίωμα να διοικήσει χωρίς να "φοβάται" το πολιτικό κόστος.

Κατά συνέπεια, οι προϋποθέσεις είναι ιδανικές και οι απαιτήσεις πολλές.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.