Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

"Τσαλακώθηκε" το σινιέ κοστούμι του κυρίου Μητσοτάκη, αλλά..

Φωτογραφία: αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν θεωρούμε δικαιολογημένα τα διάφορα.. "πανηγύρια" εκ μέρους κομμάτων του λεγόμενου "προοδευτικού χώρου"

Ουσιαστικώς, οι παράγοντες που καθόρισαν, κατά κύριο λόγο, τα αποτελέσματα του χθεσινού δευτέρου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών ήταν τα συγκεκριμένα πρόσωπα που τέθηκαν αντιμέτωπα, οι τοπικές ιδιαιτερότητες και η ίδια η.. Ν.Δ.!

Όπως πάντα, η τελευταία αυτή, σε περιόδους μάλιστα που "απολαμβάνει" κάποια μικρή ή μεγάλη πολιτική υπεροχή απέναντι στους αντιπάλους της, τείνει να διχάζεται ή να.. τέμνεται σε πολλά κομμάτια. Προσωπικές στρατηγικές, ιδιοτελείς σκοποί, υποχρεώσεις και εξαρτήσεις, αναδεικνύονται πολύ περισσότερο σ' εκλογές όπως οι αυτοδιοικητικές, όπου δεν τίθεται, τυπικά, ζήτημα "κομματικής πειθαρχίας" ή αντίστοιχου "πατριωτισμού".

Συνεπώς, πολλοί ψηφοφόροι της Ν.Δ. στις Βουλευτικές Εκλογές, δεν ακολουθούν απαραίτητα τις επιλογές του κόμματος- επίσημες ή όχι- σε Δήμους και Περιφέρειες. Αλλά, αυτό δεν σημαίνει, κιόλας, πως κέρδισαν οι προοδευτικές δυνάμεις..

Μάλλον, η Ν.Δ. έχασε- όπου έχασε-, από.. μόνη της! Προφανώς, υπήρξαν και καθοριστικές τοπικές ιδιαιτερότητες- όπως στη Θεσσαλία, τα Ιόνια νησιά και το Βόρειο Αιγαίο. Συνολικά, ωστόσο, δεν μπορούμε να ισχυριστούμε, σοβαρά, πως υπήρξε μια "μεταστροφή" του εκλογικού σώματος προς την Κεντροαριστερά.

Θα λέγαμε πως, μάλλον, δεν εμφανίστηκε, χθες, παρά ένα.. "κλάσμα" του εκλογικού σώματος, κι αν κατάφερε κάτι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛΛ, κυρίως, ήταν να προκαλέσει μια κινητοποίηση των υποστηρικτών του προς όφελος των κυρίων Δούκα (Αθήνα) και Κουρέτα (Θεσσαλία).

Τώρα, κάποιοι θα επαναφέρουν το ζήτημα της συνεργασίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές. Με όρους, όμως, ευκαιριακούς και χωρίς προγραμματικό διάλογο, πως θα μπορούσαν να συνεργαστούν 2 κόμματα των οποίων οι "σκληροί πυρήνες" αλληλομισούνται, σφόδρα..;

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.