Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Πελοπόννησος: Παραλίγο.. "όλεθρος" για τη Ν.Δ λόγω.. Ν.Δ.!

Φωτογραφία: ypes.gr

Ο Δημήτρης Πτωχός "έσωσε" χθες την παρτίδα για το κυβερνών κόμμα που υπέστη πανωλεθρίες, αλλού..

Κάτι αντίστοιχο, βέβαια, λίγο έλειψε να συμβεί και στην Πελοπόννησο, όπου, να θυμήσουμε, στις πρόσφατες Βουλευτικές Εκλογές του Ιουνίου, η Ν.Δ. κέρδισε σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, με χαρακτηριστική άνεση..

Όμως, φευ...Άλλες εκλογές οι αυτοδιοικητικές...Εν προκειμένω, πέρα από το "φαινόμενο" Τατούλη, η Ν.Δ. είχε ν' αντιμετωπίσει και τον ίδιο της τον εαυτό. Προσωπικές έριδες, αντικρουόμενα συμφέροντα, σπέκουλες, καιροσκοπισμοί και "αλληλομαχαιρώματα" ήταν στην ημερήσια διάταξη, καθ 'όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, και, κυρίως, από τον Αύγουστο.

Επί της ουσίας, χρειάστηκε να κινηθεί "γη και ουρανός", για να καταφέρει να εκλεγεί ο κ. Πτωχός, ο οποίος, μάλλον, αδικήθηκε από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε η Ν.Δ.- και κυρίως η Ν.Δ. στην Αρκαδία- την προώθηση της υποψηφιότητάς του.

Για να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας.. Αρκεί μια ελάχιστη ικανότητα παρατηρητικότητας για να διαπιστώσει κάποιος τις αλγεινές σχέσεις που έχουν μεταξύ τους "πρωτοκλασάτα" ονόματα του κυβερνώντος κόμματος σ΄ όλη την Πελοπόννησο και, προφανώς, στην Αρκαδία.

Κάπως έτσι, ο κ. Πτωχός δυσκολεύτηκε να καταγάγει μια νίκη, η οποία, υπό περισσότερο "φυσιολογικές" συνθήκες, θα ήταν δεδομένη από τον πρώτο γύρο. Μάλιστα, ο κ. Πτωχός έχασε 2 φορές στην Αρκαδία και μάλιστα πολύ, μα πολύ, εύκολα...Αναρωτιέται, λοιπόν, κανείς ποιους ακριβώς "Αρκάδες" ευχαριστούσαν χθες όσοι έκαναν δηλώσεις μπροστά από το εκλογικό κέντρο του κ. Πτωχού στην Τρίπολη....Τους 12.500 και κάτι που τον ψήφισαν χθες..;

 

Το "φαινόμενο" Τατούλη και τι θα συνέβαινε εάν ήταν άλλος ο αντίπαλος του κ. Πτωχού

Αρκετοί υποστηρίζουν πως εάν ήταν κάποιος άλλος απέναντι από τον κ. Πτωχό, ο τελευταίος θα έχανε την εκλογική αναμέτρηση. Προφανώς, υπάρχουν επιχειρήματα υπέρ της μιας αλλά και της άλλης άποψης ή θέσης. Ωστόσο, θα πρέπει να πούμε πως εξαρτάται για το τι είδους πρόσωπο μιλάμε, από ποιο χώρο και με ποιο βιογραφικό...

Σε κάθε περίπτωση, μπορεί κανείς να υποστηρίξει, σοβαρά, πως εάν ο κ. Τατούλης στηριζόταν, με σαφή τρόπο, από τους υπόλοιπους τρεις κομματικούς σχηματισμούς, των οποίων οι υποψήφιοι έμειναν μακριά από το 2ο γύρο, θα έχανε τις εκλογές..; Δεν νομίζουμε..

Προφανώς, ο κ. Τατούλης έχασε για μια σειρά από παράγοντες, με τον ίδιο να δημιουργεί κάποιους εξ αυτών. Αλλά, πραγματικά, ο.. "όλεθρος" για τη Ν.Δ. αποφεύχθηκε στο.. παρά πέντε και με τα χίλια ζόρια..

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.