Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Γαλότσες και ολόσωμα αδιάβροχα να πάρετε, συμπολίτες!

Φωτογραφία: arcadia938.gr

Μαθηματικώς βέβαιη η εκδήλωση σοβαρού πλημμυρικού φαινομένου και στην Τρίπολη

Αυτό είναι ένα από τα συμπεράσματα της χθεσινής, σχετικής συζήτησης στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου της Πελοποννήσου. Μπορεί η Αρκαδική πρωτεύουσα να έχει σταθεί, σχετικώς, "τυχερή", μέχρι τώρα, μπορεί να προστατεύεται, εν μέρει, από τις πολλές καταβόθρες της περιοχής- οι οποίες αποτελούν και σημαντικό μορφολογικό φαινόμενο-, αλλά, φευ, είναι θέμα χρόνου να βιώσουμε, κι εμείς, τις σκληρές συνέπειες της "κλιματικής αλλαγής".

Η τελευταία αυτή μνημονεύεται συχνά- πυκνά από τους ταγούς μας, συνήθως όταν θέλουν να "δικαιολογήσουν" μια καταστροφή ή να προωθήσουν κάποια έργα υποδομής ή και κάποιες δαπάνες. Δυστυχώς, όμως, όπως έχει αποδειχθεί πλειστάκις, δεν υφίσταται η ανάγκη του "κατεπείγοντος", όσον αφορά την υλοποίηση σοβαρών έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.

Το πολύ πολύ, να δείτε εκσκαφείς δίπλα σε ρέματα, όπως στην κεντρική μας φωτογραφία. Πέραν τούτου, (σχεδόν) τίποτα. 

Παλαιότερα, ήταν θέμα "αρμοδιοτήτων". Όταν αυτό ξεκαθάρισε (2019), άρχισαν να υφίστανται άλλα θέματα: Χρηματοδοτήσεων, "επιλεξιμότητας", μικροσυμφερόντων, μικροπολιτικής, απλής και.. "άδολης" ανικανότητας και άλλα.. Συν τοις άλλοις, η επικρατούσα λογική στις Βρυξέλλες είναι πως οι αποζημιώσεις είναι.. "φθηνότερες" από τα αντιπλημμυρικά έργα. Μια λογική που βρίσκει απόλυτα σύμφωνη την σημερινή Ελληνική κυβέρνηση, η οποία, γενικώς, διακρίνεται για τις επιδοματικού τύπου πρακτικές της..

Ακόμα και σήμερα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές δε, το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας & Κλιματικής Αλλαγής δεν έχει καμία ουσιαστική αρμοδιότητα, σχετικά με την υλοποίηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας- βλέπε, δεν έχει τη δυνατότητα κατανομής πόρων. Αναρωτιέται κανείς τι ακριβώς κάνει το παραπάνω Υπουργείο εκτός από το να διαχειρίζεται κρίσεις και καταστροφές, συχνά με λάθος τρόπο, σε αργούς ρυθμούς και, κατά κύριο λόγο, "επικοινωνιακά"..;

Εμείς, πάντως, αυτό που καταλάβαμε χθες είναι πως πρέπει να προμηθευτούμε γαλότσες & ολόσωμα αδιάβροχα, σύντομα..

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.