Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Προϋπολογισμός 2024: "Χώρα πωλείται εις τιμήν ευκαιρίας"..

Φωτογραφία: The Press Project/ You tube

Ο εθνικός προϋπολογισμός για το 2024 θα ψηφιστεί την ερχόμενη Κυριακή, αργά το βράδυ.

Μεταξύ άλλων προβλέψεων που περιέχει, υπάρχουν κι αυτές που αφορούν την εκμετάλλευση δημόσιας περιουσίας- βλέπε "εκποίηση". Συνολικά, ο στόχος της κυβέρνησης για το επόμενο έτος είναι να εκποιηθεί δημόσια περιουσία αξίας περίπου 5 δις.

Άλλωστε, επειδή είθισται σε τέτοια ζητήματα να είναι (πολύ) καλύτερα ενημερωμένοι οι Ευρωπαίοι πολίτες σε σχέση με τους Έλληνες, μεταξύ άλλων ΜΜΕ της "εσπερίας", η Γερμανική εφημερίδα Handelsblatt είχε σχετικό ρεπορτάζ ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο.

Βασιζόταν, μάλιστα, σε "δεσμεύσεις" του ιδίου του Έλληνα Πρωθυπουργού. Από εκεί και πέρα, θα λέγαμε πως το πιθανότερο είναι πως η σημερινή κυβέρνηση, με την..."καθυστέρηση" που τη διακρίνει, δεν πρόκειται να πετύχει το στόχο αυτό- τον οποίο, φυσικά, ούτε "επιβεβαιώνει", ούτε "διαψεύδει".

"Οικονομικό θαύμα", λοιπόν, made in Greece, βασισμένο στην εκποίηση δημοσίου πλούτου ή εξόφθαλμης απεμπόλησης δικαιωμάτων του κράτους, όσον αφορά χρέη επιχειρήσεων και λοιπών "ημετέρων". 

Ειρήσθω εν παρόδω, εν μέσω της πιο "σκληρής" φάσης της μνημονιακής περιόδου, οι Ελληνικές κυβερνήσεις- ήθελαν, δεν ήθελαν...- είχαν εκποιήσει δημόσια περιουσία αξίας 10 δις (2011-2018). Το γεγονός ότι η σημερινή κυβέρνηση θέλει να φθάσει τα 5, μέσα σ' ένα μόλις έτος, και χωρίς, θεωρητικώς, "μνημονιακές" υποχρεώσεις, τι σας κάνει να συμπεραίνετε για την πορεία και τις προοπτικές της οικονομίας...;

Αλλά, ας τ' αφήσουμε αυτά...Καλύτερα ν' ασχοληθούμε με την επιστροφή των "μαρμάρων του Παρθενώνα", το πόσο κοστίζει το "χριστουγεννιάτικο τραπέζι" και κανένα "κουτσομπολιό" πρωινάδικης εκπομπής....

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.