Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Τους κάνει.. "πλάκα" ο Κυριάκος!

Φωτογραφία: αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εντυπωσιακή η μεθοδολoγική προσέγγιση του Έλληνα Πρωθυπουργού όσον αφορά την "εσωτερική" πολιτική σκηνή

Θα πρέπει, βέβαια, να σημειώσουμε, εξαρχής, πως "παίζει", ουσιαστικά, χωρίς αντίπαλο- προς ώρας..;-, αλλά, οπωσδήποτε, οι "ελιγμοί" του κ. Μητσοτάκη είναι παραδειγματικής "εκτέλεσης" και αντίστοιχης αποτελεσματικότητας.

Πάρτε για παράδειγμα το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Γνωρίζοντας πως το θέμα αποτελεί "ταμπού", ακόμα και σήμερα, για σημαντική μερίδα της ελληνικής κοινωνίας, ο Έλληνας Πρωθυπουργός φρόντισε να το αναδείξει γρήγορα, να "υποδαυλίσει" τις αντιδράσεις, να "επιτρέψει" την ανάδειξη των τελευταίων με όσο πιο "πιασάρικο" τρόπο και, φυσικά, να "προκαλέσει", εν μέρει, την ηγεσία της Εκκλησίας με ατάκες τύπου "η Εκκλησία δεν νομοθετεί" και λοιπά..

Ο κ. Μητσοτάκης ξέρει πάρα πολύ καλά πως το αυτονόητο εις την ημεδαπή, συχνά αντιμετωπίζεται ως "βδέλυγμα" και "ανωμαλία". Αν μη τι άλλο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι στενοί του συνεργάτες γνωρίζουν καλά τη νεοελληνική ιστορία. Επίσης, ξέρουν πολύ καλά πως έχουν να κάνουν, ως επί το πλείστον, με.. "παιδάκια"!

Ενώ, λοιπόν, το πολιτικό "σύστημα"- αν και μόνο με.. σύστημα δεν μοιάζει, σε πολλές περιπτώσεις-, ασχολείται μ' ένα, κατά βάση, νομικό ζήτημα, που ενέχει κάποιους συμβολισμούς μεν, αφορά πολύ λίγους πολίτες δε, ταυτόχρονα γίνεται ο, δήθεν, αιφνιδιασμός εκ μέρους της Υπουργού των Εσωτερικών, η οποία καταθέτει τροπολογία για να υιοθετηθεί η "επιστολική ψήφος" και στις Εθνικές εκλογές, πέραν των Ευρωπαϊκών. 

Προφανώς, ο πολιτικός στόχος δεν είναι να υπερψηφιστεί τώρα κάτι τέτοιο, αλλά εν ευθέτω χρόνω, πριν τις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Όταν θα συμβεί αυτό, ο κεντροδεξιός χώρος θα έχει εξασφαλίσει την πολιτική "ηγεμονία" στη χώρα για μια δεκαετία, πιθανώς, οτιδήποτε κι αν συμβεί στην ευρύτερη "αριστερά". 

Μάλιστα, η νομιμοποίηση του γάμου των ομοφύλων ζευγαριών δίνει στον κ. Μητσοτάκη τη δυνατότητα να εμφανίζεται ως "φιλελεύθερος δημοκράτης" και "μεταρρυθμιστής"- με... στοιχεία, όχι στη θεωρία μόνο..-, γεγονός που θα χρησιμοποιήσει απέναντι στις, εύλογες, αντιδράσεις απέναντι στην "καθολικοποίηση" της επιστολικής ψήφου- η οποία, αργά ή γρήγορα, θα ισχύει και για τους γηγενείς, όχι μόνο για τους απόδημους. 

Τώρα, δεν χρειάζεται, πιστεύουμε, να τονίσουμε πως οι κυβερνήσεις Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν λάβει πληθώρα αμφιλεγόμενων, τουλάχιστον, μέτρων, όσον αφορά τη λειτουργία του ίδιου του πολιτεύματος και πολλών παραμέτρων αυτής- όπως η λειτουργία της αυτοδιοίκησης. Πάντα, όμως, υφίστανται λογικοφανείς δικαιολογίες, τις οποίες η παρούσα κυβέρνηση "εργαλειοποιεί", κατά το δοκούν.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να σχολιάσουμε, εν συντομία, την εισήγηση του Μητροπολίτη Μεσογαίας περί του γάμου των ομοφύλων ζευγαριών: Ωραία σύνταξη, άπταιστα νέα ελληνικά, πολλές ηθελημένες ασάφειες, δογματισμός (αναπόφευκτο), αντεπιστημονικές θεωρίες, λεκτικοί ακροβατισμοί και ακρότητες. Αυτά..

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.