Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

"Ερωτηματικά" για τις παρεμβάσεις στο Δικαστικό Μέγαρο Τρίπολης

Φωτογραφία: arcadia938.gr

Το εν λόγω κτίριο αποτελεί μνημείο και υπάγεται στην αντίστοιχη εφορεία Νεωτέρων Μνημείων Πελοποννήσου- Δυτικής Ελλάδας και Νοτίου Ιονίου

Η αποκατάσταση και ο "εκσυγχρονισμός" του κτιρίου αποτελεί έργο που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και υπεύθυνη είναι η εταιρεία του Ελληνικού Δημοσίου "Κτιριακά Ακίνητα Α.Ε.", της οποία επικεφαλής είναι ο Τριπολίτης, κ. Τιμολέων Κατσίπος.

Οι εργασίες που εκτελούνται αυτή τη στιγμή, κυρίως όσον αφορά το εσωτερικό του κτιρίου, προκαλούν αρκετά ερωτηματικά, σε σχέση με το κατά πόσο προστατεύεται η αρχιτεκτονική φυσιογνωμία του χώρου αλλά και αναφορικά με τη σκοπιμότητα ορισμένων "βελτιώσεων". Η εγκατάσταση εξαερισμού αλλά και η τοποθέτηση ανελκυστήρα μεγάλων διαστάσεων, μπορεί να "φαντάζουν" ως κάτι το "απαραίτητο", αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο πως γίνονται με τρόπο που "σέβεται" το μνημείο.

Όπως έχουμε πληροφορηθεί, υφίστανται αντιδράσεις- "άτυπες", ακόμα- από φορείς που έχουν άμεσο ενδιαφέρον, σχετικά με την εξέλιξη και ολοκλήρωση των εργασιών- και, προφανώς, με την χρήση του κτιρίου κατόπιν.

Ήδη, υπάρχουν "κακόπιστοι" δημότες που, αναφερόμενοι στο Δικαστικό Μέγαρο- αλλά και στο Πνευματικό Κέντρο-, χρησιμοποιούν τον όρο "νέο Μαντζούνειο"!

Δυστυχώς, δεν κατέστη δυνατό να καταγράψουμε φωτογραφικά το εσωτερικό του κτιρίου, για λόγους που δεν θεωρούμε σκόπιμο ν' αναφέρουμε, προς το παρόν. 

Σε κάθε περίπτωση, το ρεπορτάζ σχετικά με τη μελέτη που έγινε αλλά και την όλη διαδικασία, βρίσκεται σ' εξέλιξη. Θα επανέλθουμε..

ΥΓ. "Κυκλοφορεί" μια πληροφορία πως "έπεσε στο τραπέζι" πρόταση για τη δημιουργία νεότευκτου Δικαστικού Μεγάρου στην Τρίπολη, αλλά απορρίφθηκε. Εάν ισχύει αυτό, καλό θα ήταν να γνωρίζαμε το λόγο, καθώς, παλαιότερα, είχε εξαγγελθεί η μετατροπή του εν λόγω κτιρίου σε Μουσείο, λύση που, μάλλον, θα ήταν και η πλέον ενδεδειγμένη..

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.