Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Η Τρίπολη της (και) φωτογραφικής.. "ανισορροπίας" (pics)

Φωτογραφία: arcadia938.gr

Εάν ο επισκέπτης της πόλης μας, κινηθεί αποκλειστικά στο "ιστορικό κέντρο", οι εντυπώσεις θα είναι, γενικώς, καλές

Οι άοκνες προσπάθειες- της τελευταίας στιγμής, βέβαια..- συνεργείων του Δήμου αλλά και ιδιωτών, θ' αποδώσουν καρπούς, κυρίως όσον αφορά τους εορτασμούς του Πάσχα από αύριο, Μεγάλη Παρασκευή, και μετά.

Φυσικά, όπως πάντα υφίστανται "προβληματάκια", όπως η μη ενιαία αντίληψη και πρακτική στολισμού, οι πρόχειρες λύσεις και η... "κοντή μνήμη"! Αλλά, σε γενικές γραμμές, αφού οι κεντρικές πλατείες θα μπορούν να χαρακτηριστούν "εύτακτες", η Τρίπολη θα μπορέσει να παράξει το επιδιωκόμενο περιεχόμενο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- εκεί, άλλωστε, εστιάζει η επικοινωνιακή στρατηγική του Δήμου, όσον αφορά τις περισσότερες εκδηλώσεις και εορταστικές περιόδους. Κι αυτό δεν είναι "άστοχο".

Φευ, όμως...Εάν κάποιος επισκέπτης έχει την.. "φαεινή" ιδέα να κάνει μια βόλτα- με ποδήλατο ή με τα πόδια- γύρω από τον αστικό ιστό, θ' αντικρύσει ένα, κατά πολύ, διαφοροποιημένο "θέαμα": Εικόνες ανολοκλήρωτης "αναδόμησης", εγκατάλειψης (ελέω και κρίσεως), δρόμοι σε κακό χάλι, ακόμα και επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία σημεία όπου λιμνάζοντα νερά "θρέφουν" ένα ολόκληρο οικοσύστημα μικροβιακών οργανισμών...

Μπορεί η Δημοτική Αρχή να επαίρεται- εν μέρει, δικαιολογημένα- πως πραγματοποιεί τα περισσότερα έργα που έχουν γίνει ποτέ στην πόλη, αλλά, οπωσδήποτε, πέρα από την ολοκλήρωσή τους που πρέπει να επισπευστεί, οφείλει να βελτιώσει και άλλες παραμέτρους που χαρακτηρίζουν την αστική και περιαστική εικόνα..

Ακόμα και με έργα "βιτρίνας", που λέμε.. Σε τελική ανάλυση, η συνολική εικόνα της Τρίπολης δεν είναι η καλύτερη δυνατή, όταν αναφερόμαστε στην πρωτεύουσα μιας περιφερειακής ενότητας με το ένατο υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα στη χώρα- σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑΤ. (γράφημα, κάτω)

Συνεπώς, επ' ευκαιρία και της εορταστικής περιόδου αλλά και του γεγονότος πως η Δημοτική Αρχή προτάσσει συνεχώς το θέμα της "επισκεψιμότητας", θα προτείναμε να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στη βελτίωση και της αισθητικής εικόνας του κέντρου- δείτε σε τι κατάσταση είναι, για παράδειγμα, η οδός 28ης Οκτωβρίου, μετά και από τις εργασίες για το φυσικό αέριο- αλλά και του ευρύτερου αστικού ιστού, κατά την ίδια επιτυχημένη, κατά κοινή ομολογία, πρακτική που ακολουθεί στην περίπτωση των χωριών του Δήμου.

(ΕΛ.ΣΤΑΤ., στατιστικά στοιχεία οικονομικής απογραφής 2023)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.