Στηλες - Et in Arcadia ego

Μέλι Ελάτης, το "χρυσάφι" της περιοχής

Στηρίζουμε τα τοπικά προϊόντα!

 Το  μέλι  Ελάτης  Μαινάλου  Βανίλιας  προέρχεται  από  το  μαύρο  έλατο  του  όρους Μαινάλου.

Η Βανίλια  Μαινάλου αναγνωρίστηκε το 1996 από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως μέλι Προστατευμένης Ονομασίας Προέλευσης.

Την διαδικασία της πιστοποίησης εκίνησε η οικογένεια Μαραγκού και δικαιώθηκε καθώς το μέλι πήρε το χρυσό βραβείο σε έκθεση τροφίμων στο Παρίσι.

Μιλήσαμε με την οικογενειακή επιχείρηση Μαραγκού που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Βυτίνας για να μας περιγράψει τη μοναδικότητα αυτού του τοπικού προϊόντος. 

"Το μέλι είναι μία τροφή την οποία πρέπει όλοι να συμπεριλάβουμε στη ζωή μας.

Εκτός από πολύ γευστικό, το μέλι Βανίλια έχει πάρα πολλές ωφέλιμες ιδιότητες.

Οι αντιοξειδωτικές ουσίες που λαμβάνουμε από τη διατροφή μας αποτρέπουν τις βλάβες που προκαλούν στα κύτταρα και προλαμβάνουν τη γήρανση ακόμα και χρόνιες ασθένειες.

Εμείς στο μελισσοκομείο Μαραγκού στηρίζουμε την τοπική παραγωγή, διότι είμαστε τυχεροί που ζούμε σε ένα τόπο που παράγει ένα τόσο ξεχωριστό προϊόν.

Η πολύχρονη εμπειρία μας στην παραγωγή, συγκέντρωση και τυποποίηση μελιού Ελάτης Μαινάλου Βανίλιας, την καθιστά ικανή να προσφέρει στην αγορά ένα προϊόν με ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Το μέλι Ελάτης Μαινάλου Βανίλιας χαρακτηρίζεται από τα γαλακτώδη περλέ αδιαφανή χρώμα, η ποιότητα αυτή βέβαια έχει να δοθεί στους παραγωγούς περίπου 8 χρόνια, και έχει πολλές ιδιότητες.

Χαρακτηριστικές ιδιότητες του είναι, να μην κρυσταλλώνει, η μικρότερη περιεκτικότητά του σε ανάγοντα ζάχαρα και η καλύτερη αντιβακτηριδιακή του δράση.

Αποτέλεσμα των παραπάνω ιδιοτήτων του είναι να του αποδίδεται ο χαρακτηρισμός ως ένα από τα πιο υγιεινά προϊόντα της ελληνικής φύσης.

Το μέλι Ελάτης Μαινάλου Βανίλια, είναι το μόνο ελληνικό μέλι που έχει αναγνωριστεί από την ευρωπαϊκή κοινότητα ως προστατευόμενη ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ) και συγκεκριμένα η παραγωγή για το μέλι της οικογένειας Μαραγκού έχει βραβευθεί στη Γαλλία το 1996 στο διαγωνισμό SIAL DOR, πράγμα που υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται απλά για διατροφικό ισχυρισμό."

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.