Στηλες - Et in Arcadia ego

Τρίπολη: Ποιος ήταν ο 27χρονος που συνελήφθη από την αντιτρομοκρατική

Σαν βόμβα έσκασε στην Τρίπολη, πριν από λίγες μέρες, η σύλληψη 27χρονου με 4 παιδιά από το Τατζικιστάν εις βάρος του οποίου εκκρεμούσε "ερυθρά αγγελία".

Όσοι γνώριζαν τον συλληφθέντα δεν μπόρεσαν να πιστέψουν τις κατηγορίες που τον βαραίνουν.

Ο 27χρονος ζούσε στην Τρίπολη μαζί με τη σύζυγό του και τα 4 παιδιά τους και προσπαθούσε με κάθε τρόπο να βρει δουλειά στην πόλη και έκανε τα πάντα για αυτό, "χτύπαγε πόρτες", έκανε γνωριμίες, και σε καμία περίπτωση δεν θύμιζε "κυνηγημένο".

Θυμούνται όλοι χαρακτηριστικά πως είχε πολλές γνωριμίες και ήταν αγαπητός και στη γειτονιά αλλά και σε όσες επιχειρήσεις είχε εργαστεί περιστασιακά.

Η καθημερινότητα του δεν θύμιζε καταζητούμενο από την αντιτρομοκρατική.

Κάθε απόγευμα έκανε ποδήλατο με τα παιδιά του στην πλατεία του Άρεως και σε συνέχεια αυτού επισκεπτόταν γυμναστήριο της πόλης για να συνεχίσει την άθληση του.

Ένας εργοδότης του αναφέρει στο arcadia938: "Μήπως είναι παρεξήγηση, τι να πω, εργαζόταν στο μαγαζί μου περιστασιακά από τότε που ήρθε στην Ελλάδα, 3 χρόνια τώρα, όταν χρειαζόμουν βοήθεια σε βαριές δουλείες, δεν την φοβόταν την δουλειά, μου είχε δώσει και τον αριθμό του όποτε τον χρειαστώ να τον καλέσω.

Είχε και φίλους, όποτε δεν μπορούσε να έρθει εκείνος γιατί βοηθούσε αλλού, όλο και κάποιον αντικαταστάτη μας έστελνε. Είχε δουλέψει και αλλού, δεν ξέρω τι σχέσεις είχε, αλλά σε εμάς δεν είχε δημιουργήσει πρόβλημα 3 χρόνια τώρα!".

Επίσης ένας συναθλητής του αναφέρει στο arcadia938: "Εκείνο που μου είχε κάνει περισσότερη εντύπωση, είναι δύο πράγματα, το ένα είναι ότι είχε παντού μαζί τα παιδιά του, και στο στάδιο και στο γυμναστήριο, έδειχνε να είναι πολύ δεμένοι και το δεύτερο είναι ο σεβασμός που τον αντιμετώπιζαν οι συμπατριώτες του, όχι με φόβο, με σεβασμό.

Ήταν πρωταθλητής τζούντο, είχε συμμετάσχει σε περίπου 20 αγώνες mma (μεικτές πολεμικές τέχνες) και έκανε πολύ σκληρή προπόνηση για να συμμετάσχει σε αγώνες ,όταν θα τελείωνε η υγειονομική κρίση του covid-19. Ήθελε να φύγει στην Γερμανία σε κάτι ξαδέρφια του για να έχουν μια καλύτερη τύχη τα παιδιά του, ή να βρει μια μόνιμη δουλεία εδώ στην Τρίπολη, του άρεσε εδώ.

Έκανε κυρίως αγροτικές δουλείες και όλοι όσοι ξέρω ήταν ευχαριστημένοι γιατί ήταν πολύ δουλευταράς, δούλευε σκληρά.

Εμάς στο γυμναστήριο μας φερόταν πάντα πολύ ευγενικά και μίλαγε με πολύ σεβασμό γι αυτό άλλωστε τον δεχτήκαμε, γιατί τον είχαν απορρίψει από αρκετά γυμναστήρια λόγω καταγωγής. Είχαμε ζητήσει θυμάμαι, να τον αφήνουν να τρέχει και στο στάδιο γιατί ήθελε να γυμνάζεται ακόμα περισσότερο ώστε να υλοποιήσει το όνειρο του να συμμετάσχει σε αγώνες." 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.