Στηλες - Et in Arcadia ego

Η Τριπολίτισσα με το ξεχωριστό ταλέντο!

Ο λόγος για την Μαρία Κόκκωνα και το ταλέντο της στην τέχνη του καμουφλάζ.

Η 22χρονη Μαρία μεγάλωσε και ζει στην Τρίπολη Αρκαδίας. Από μικρή είχε έφεση στην τέχνη του μακιγιάζ ώσπου στα 17 της αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά.

Σπούδασε στην Kryolan δίπλα στον κύριο Άρη Βερέμη στα σπέσιαλ εφέ, και την Ολγα Τόμινα στο beauty μακιγιάζ, οι οποίοι συνέβαλλαν καθοριστικά, όπως η ίδια αναφέρει στην σημερινή της εξέλιξη επάνω στον τομέα του μακιγιάζ.


 

"Ασχολούμαι επαγγελματικά τα τρία τελευταία χρόνια με το face & body painting. Ζω και εργάζομαι στην Τρίπολη, μετά το πέρας της πανδημίας, όμως, θα μετακομίσω στο Ηράκλειο Κρήτης όπου θα έχω την τιμή να διδάσκω στην σχολή της κυρίας Μαρίας Μαρκογιαννάκη ως καθηγήτρια στα σπέσιαλ εφέ και στο face & body painting. Το μεγάλο μου όνειρο είναι να πάω στο εξωτερικό να γνωρίσω άτομα του χώρου αυτού και να αποκτήσω ακόμα πιο πολλές γνώσεις και εμπειρίες, μιας και σε αυτό το επάγγελμα η μετεκπαίδευση και συνεχής εξέλιξη είναι κάτι πολύ σημαντικό!

Σίγουρα η πανδημία επηρέασε το επάγγελμα μου όπως και όλους άλλωστε. Εύχομαι όλο αυτό να τελειώσει σύντομα με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες και να γυρίσουμε στην καθημερινότητα μας κάνοντας αυτό που τόσο αγαπάμε.

Η καραντίνα μου έδωσε την ευκαιρία να αφιερώσω πολύ παραπάνω χρόνο στο μακιγιάζ μιας και πολλά από αυτά έπαιρναν πολλές ώρες. Ήταν ένας ευχάριστος τρόπος για να περνάει η μέρα μου.

Το face & body painting είναι η ζωή μου, άλλωστε ασχολούμαι από τα 17 μου, και σαν επάγγελμα, και σαν χόμπι στον ελεύθερο χρόνο μου. Νιώθω πολύ τυχερή που μπορώ και ασχολούμαι επαγγελματικά με κάτι που αγαπάω τόσο πολύ.

Στην δουλεία μας η μεγαλύτερη ανταμοιβή είναι τα καλά σχόλια και η ανταπόκριση του κόσμου όταν δημοσιεύουμε ένα μακιγιάζ, την μεγαλύτερη δικαίωση όμως την ένιωσα όταν η δουλειά μου αναγνωρίστηκε από την αγαπημένη μου makeup artist Γιώτα Δρεβελη, αφού με επέλεξε σαν ένα από τα αγαπημένα της προφίλ. 

Το κάθε μακιγιάζ διαρκεί το λιγότερο δύο ώρες αλλά μου είναι τόσο ευχάριστο που με χορό και τραγούδι δεν καταλαβαίνω πως περνάει η ώρα.

Όλα τα μακιγιάζ τα αγαπώ πολύ, αλλά έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στα δύο παρακάτω."

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.