Στηλες - Et in Arcadia ego

Η "Ελευθερία των κινήσεων"... και η άγρια θάλασσα της Τρίπολης

Η Τριπολίτισσα που αποδίδει τραγούδια στην νοηματική για ένα μουσικό κόσμο που δεν περισσεύει κανείς.

Η Ελευθερία Τσαγκίρη είναι ένα κορίτσι 22 χρόνων με καταγωγή από την Τρίπολη. Είναι απόφοιτη ειδικής αγωγής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με πτυχίο Νοηματικής, πτυχίο κώδικα Braille και εξειδίκευση στην ανίχνευση και διάγνωση των μαθησιακών δυσκολιών.

Εργάζεται στην Αθήνα επάνω στο επάγγελμα της. Από πολύ μικρή ασχολήθηκε παράλληλα με το τραγούδι. «Ονειρεύομαι να φτιάξουμε ένα κόσμο γεμάτο μουσική όπου δεν θα περισσεύει κανείς. Ένα μουσικό κόσμο προσβάσιμο σε όλους. Η μουσική ,ο ρυθμός δεν ανήκει μόνο σε αυτούς που εκ γενετής έτυχε να ακούνε.

Η Ελευθερία φτιάχνει βίντεο και αποδίδει στην νοηματική γλώσσα, ελληνικά τραγούδια!

Η μουσική είναι για όλους. Εύχομαι κάποια στιγμή η απόδοση νοηματικής στις συναυλίες, η προσβασιμότητα σε άτομα  με κινητικές  αναπηρίες να μην αποτελούν πρωτοτυπία αλλά κάτι το αυτονόητο».

Επόμενος στόχος της Ελευθερίας, είναι η κυκλοφορία ενός ολοκληρωμένου δίσκου που προγραμματίζεται για τον επόμενο χρόνο, "το lockdown καθυστέρησε αρκετά πολλές καταστάσεις, αλλά ας αντιμετωπίσουμε όλο αυτό το διάστημα με αισιοδοξία και ας δώσουμε την ενέργεια μας σε αυτό που μας αρέσει να κάνουμε."

"Ας εκμεταλλευτούμε τον χρόνο αυτήν την στιγμή και ας δημιουργήσουμε κάτι όμορφο. Μπορεί να έχουμε κάνει μια παύση σε κάποιους τομείς της ζωής μας, όχι όμως στα όνειρα μας!"

**Στην φωτογραφία εξωφύλλου αποδίδεται στην νοηματική το σήμα της αισιοδοξίας και μέσα στο άρθρο το σήμα της αγάπης.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.