Στηλες - Et in Arcadia ego

Υγιεινή διατροφή με αυστηρώς αρκαδικά προϊόντα!

Φωτογραφία: arcadia938.gr

Γνωρίστε τον Θάνο και τις συνταγές του, οι οποίες έλκουν καταγωγή από την Αρκαδία!

O Θάνος Ταμπάκης έχει καταγωγή από τα Δολιανά Αρκαδίας και τον Πλάτανο Αρκαδίας, δυο χωριά με πολύ πράσινο και μεγάλη παράδοση.

Μεγάλωσε στα Δολιανά και τα καλοκαίρια επισκεπτόταν τον Πλάτανο, όπου ο παππούς του είχε μια παραδοσιακή χασαποταβέρνα. Εκεί "κόλλησε" το μικρόβιο της μαγειρικής.

Εκεί έγινε και η πρώτη επαφή του με τη κουζίνα. Στη συνέχεια αποφάσισε να δουλέψει το μαγαζί του παππού του, μαζί με τον πατέρα του, ο οποίος είναι και εκείνος μάγειρας, συνεχίζοντας την παράδοση.

"Από τον πατέρα μου έμαθα πολλά πράγματα για την παραδοσιακή κουζίνα της Αρκαδίας, μια κουζίνα που με ιντρίγκαρε και με έκανε να θέλω να ασχοληθώ με την ανάδειξη του τόπου μου και να κάνω γνωστά στο ευρύ κοινό τα παραδοσιακά μας προϊόντα, γιατί πραγματικά αξίζουν για την αξεπέραστη ποιότητα τους."

Πάντα είχε στο μυαλό του να κάνει μια τέτοια προώθηση. Με την καραντίνα του δόθηκε η ευκαιρία να φτιάξει δικό του κανάλι στην πλατφόρμα του youtube.

"H καραντίνα αξιοποιήθηκε μαγειρικά με αποτέλεσμα τη δημιουργία του καναλιού μου. Όνειρό μου είναι να πραγματοποιήσω γυρίσματα σε εξωτερικό χώρο με φόντο διαφορά όμορφα τόπια της Αρκαδίας και να μαγειρεύω, παρέα με ντόπιους,τοπικές συνταγές."

Παρακάτω θα δείτε ένα κέικ χωρίς αλεύρι και ελάχιστη καστανή ζάχαρη, με τοπικά υλικά Αρκαδίας.

Περισσότερες εύκολες και γρήγορες συνταγές θα βρείτε ΕΔΩ.

  • 400 γρ. βρόμη 
  • 3 αυγά μεγάλα Κανδήλας
  • 200 γρ. γάλα 
  • 50 γρ. ελαιόλαδο 
  • 250 γρ. μέλι Βυτίνας
  • 5 γρ. baking powder 
  • Χυμό από ένα πορτοκάλι 
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • 3 βανίλιες
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • Γαρύφαλλο και κανέλα κ.π.
  • 2 μήλα Τριπόλεως
  • Βούτυρο 
  • Καστανή ζάχαρη 

Για τον πάτο του ταψιού 

Αλέθουμε τη βρόμη στο μπλέντερ μέχρι να γίνει σκόνη και την τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ. Στην συνέχεια ρίχνουμε στο μπλέντερ το μέλι, τον χυμό από το πορτοκάλι και τα χτυπάμε μέχρι να αραιώσει το μέλι.

Στη συνέχεια τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στο μπολ με τη βρόμη.

Συνεχίζουμε με το γάλα και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα μήλα, το βούτυρο και τη ζάχαρη.

Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αφού τελειώσουμε με αυτή τη διαδικασία, σε ένα μικρό ταψάκι τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί στο οποίο θα βάλουμε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και και τα μήλα κομμένα σε χοντρές φέτες, το ένα δίπλα στο άλλο.

Στη συνέχεια θα ρίξουμε στο ταψί μας το μείγμα με τη βρόμη και θα ψήσουμε στους 175 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου. Ελέγχουμε με μαχαίρι αν είναι έτοιμο τρυπώντας το στο κέντρο.

Όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε γυρνώντας το κέικ μας ανάποδα, με την κάτω πλευρά προς τα επάνω.

Καλή σας όρεξη!

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.