Στηλες - Γκαλοπ

ΨΗΦΙΣΤΕ: Τον αγαπημένο σας παραθαλάσσιο προορισμό στην Πελοπόννησο! (part1)

Η Πελοπόννησος είναι all year round προορισμός με ομορφιές και εκπλήξεις τόσο στη θάλασσα όσο στα ορεινά της!

Τώρα το καλοκαίρι δεν είναι λίγοι όσοι την επιλέγουν για ένα αξέχαστο roadtrip αφού οι εναλλαγές στα φυσικά τοπία είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακές. Οι παραλίες της φιγουράρουν πάντα στη λίστα με τις καλύτερες της Ελλάδας ενώ έχει μερικά από τα πιο γραφικά χωριά της χώρας.

ΠΑΡΑΛΙΟ ΑΣΤΡΟΣ

Το παράλιο Άστρος αποκαλείται και "νησί" και πράγματι σου δίνει αυτή την αίσθηση χάρη στην περαντζάδα με τους φοίνικες και τις ψαροταβέρνες κατά μήκος της απέραντης παραλίας μήκους 10 χλμ, με τις απεριόριστες επιλογές για κολύμπι, από αμμουδερές παραλίες ή με βότσαλο κι από οργανωμένες μέχρι απόμερες. Από τα ερείπια του μεσαιωνικού κάστρου στην κορυφή του λόφου, η θέα στον Αργολικό κόλπο είναι πανοραμική. Δίπλα στη μαρίνα με τα σκάφη, μια στήλη σε πληροφορεί ότι εδώ αποβιβάστηκε ο Δημήτριος Υψηλάντης τον Ιούνιο του 1821 για να αναλάβει την ηγεσία του Αγώνα, ενώ η σκιερή πλατειούλα με τα πεύκα, τα καφέ και τις ταβέρνες προσφέρεται για στάση τις ζεστές μεσημεριανές ώρες. Στον πλακόστρωτο πεζόδρομο με τα όμορφα πέτρινα κτίσματα υπάρχουν πολλά μαγαζιά για κρέπες, βάφλες και παγωτό, ενώ δεν λείπουν και τα μπαράκια μπροστά στην παραλία.

ΕΡΜΙΟΝΗ - ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ

Η μικρή, "φιδίσια" χερσόνησος της βορειοανατολικής Πελοποννήσου έχει κερδίσει δικαιωματικά τον τίτλο της ελληνικής Ριβιέρας, όχι μόνο για τις κλασάτες και καθόλου προκλητικές επαύλεις που στολίζουν τις δαντελωτές ακτές της, αλλά και για τη μαγευτική φύση και το γλυκό και ήπιο κλίμα. Ελιές, πεύκα και πολύχρωμα λουλούδια σκεπάζουν τους διαδοχικούς λοφίσκους αλλά και όλη την ακτογραμμή με τους ατελείωτους τιρκουάζ πριβέ κολπίσκους. Είναι το τέλειο μέρος για να μην κάνετε τίποτα αλλά και για να επιδοθείτε σε σπορ: από θαλάσσιο σκι, καταδύσεις και ιστιοπλοΐα μέχρι πεζοπορία και ιππασία – η περιοχή διαθέτει κάτι για τον καθένα. Ο ήρεμος κόλπος της Κοιλάδας είναι γνωστός για τις τράτες του που βγάζουν καθημερινά ολόφρεσκα ψάρια, το Κρανίδι, το διοικητικό κέντρο, θα σας κρατήσει για μια βόλτα στα ωραία νεοκλασικά του κτίρια, η Ερμιόνη φημίζεται για τις γραφικές ταβερνούλες και τη νυχτερινή της ζωή και το Πόρτο Χέλι ξεχωρίζει απλώς γιατί είναι ένα πανέμορφο φυσικό λιμάνι, ιδανικό για people watching – και συν τοις άλλοις εδώ βρίσκεται η βυθισμένη αρχαία πόλη των Αλιέων.

ΛΕΩΝΙΔΙΟ

Μια ναυτική πολιτεία με νεοκλασικά και αρχοντικά σπίτια –μάρτυρες της αλλοτινής ακμής της– απλώνεται στη ρίζα ενός κατακόκκινου βράχου, με τρεις ανεμόμυλους στην άκρη να καλωσορίζουν τον επισκέπτη στην πρωτεύουσα της Τσακωνιάς. Αν και ο τουρισμός δεν είναι η βασική ενασχόληση των κατοίκων της (ο λεγόμενος Κήπος του Διονύσου, μια πεδιάδα που εκτείνεται από την πόλη ως τη θάλασσα, είναι ιδιαίτερα εύφορος και καλλιεργείται όλο το χρόνο, όπως μαρτυρούν οι σειρές των θερμοκηπίων), το Λεωνίδιο είναι σήμερα μια ζωντανή κωμόπολη που τραβά τον επισκέπτη με το αρχιτεκτονικό της ενδιαφέρον, τις όμορφες κοντινές παραλίες και τα ταβερνάκια με τις νοστιμιές τους. Ο τουρισμός φτάνει στο peak του το Πάσχα και στη Γιορτή της Μελιτζάνας στα τέλη Αυγούστου. Και στις δύο περιπτώσεις, όπως επιβάλλει η παράδοση, τα πολύχρωμα χάρτινα αερόστατα απογειώνονται με τη δύναμη της φλόγας και πυρπολούν το νυχτερινό ουρανό, προσφέροντας ένα μαγευτικό θέαμα.

ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Διάσημη λουτρόπολη με αρκετούς μόνιμους κατοίκους και τουριστική υποδομή που διαρκώς ανανεώνεται. Ο πάλαι ποτέ κοσμοπολίτικος οικισμός παραμένει ένα ζωντανό παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο, όλες τις εποχές του χρόνου, με οργανωμένη πλαζ, σύγχρονα και ρετρό ξενοδοχεία και παρεϊστικα ταβερνάκια κατά μήκος της κλασικής περατζάδας και βέβαια καζίνο. Όσο απομακρύνεστε από την πόλη τόσο πλησιάζετε προς τους φυσικούς καταρράκτες, την ευχάριστη έκπληξη που σας περιμένει στην πλατεία Ζωοδόχου Πηγής. Προηγουμένως επιβάλλεται μια στάση στο κέντρο ποσιθεραπείας των Ιαματικών Πηγών Λουτρακίου, ενώ το Νέο Υδροθεραπευτήριο της πόλης υιοθετεί το προφίλ ενός σύγχρονου spa πάντα με το διάσημο ιαματικό νερό.

ΝΑΥΠΛΙΟ

Ίσως η πιο γοητευτική πόλη της Πελοποννήσου κι ένας από τους αγαπημένους προορισμούς για weekend όλες τις εποχές του χρόνου. Στην κουκλίστικη παλιά πόλη του Ναυπλίου, με τη διατηρητέα αρχιτεκτονική φυσιογνωμία και τα δύο ενετικά κάστρα που τη στεφανώνουν, την Ακροναυπλία και το Παλαμήδι, είναι διάχυτη η αύρα της πρώτης πρωτεύουσας του ελληνικού κράτους. Θαυμάστε την πόλη από ψηλά ανεβαίνοντας τα –999 κατά την παράδοση 857 κατ’ άλλους– σκαλιά που οδηγούν στο επιβλητικό Παλαμήδι που ορθώνεται πάνω σε έναν τεράστιο γκρίζο βράχο και αγναντεύει τη θάλασσα. Από την Ακροναυπλία η θέα στην πόλη είναι εξίσου εντυπωσιακή, ενώ αν ακολουθήσετε τον πεζόδρομο της Αρβανιτιάς που περιζώνει το βράχο της Ακροναυπλίας, θα κάνετε μια ειδυλλιακή βόλτα με τη θάλασσα κάτω από τα πόδια σας.  Ο πυρήνας της παλιάς πόλης απλώνεται πίσω από τις ακτές Μπουμπουλίνας και Μιαούλη, που είναι γεμάτες cafe-bars και ταβέρνες με υπέροχη θέα απέναντι στο Μπούρτζι, το μικρό ξερονήσι με το ομώνυμο ενετικό φρούριο.

 

Ποιος είναι λοιπόν ο αγαπημένος σας παραθαλάσσιος προορισμός;

(Θα ακολουθήσει και 2ο μέρος καθώς και 3ο και 4ο με περισσότερους παραθαλάσσιους προορισμούς στην Πελοπόννησο)

πληροφορίες: athinorama.gr

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.