Προσοχη στο δρομοΠροσοχή Στο Δρόμο: Η ΛΕΑ σώζει ζωές

Η Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης που χάριν συντομίας την αποκαλούμε ΛΕΑ είναι η περιοχή στην δεξιά πλευρά του οδοστρώματος που οριοθετείται από την συνεχή άσπρη γραμμή.

ΛΕΑ υπάρχει σε όλους τους σύγχρονους αυτοκινητόδρομους. Η κίνηση σ’ αυτή τη λωρίδα απαγορεύεται για τα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα.

Προορισμός της ΛΕΑ είναι να περάσει το έκτακτο και όσοι έχουν ευθύνη γι’ αυτό: Τροχαία, Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ.

Μην μπαίνετε ποτέ στη ΛΕΑ για κανένα λόγο. Αν μποτιλιαριστείτε εκεί είναι πιθανόν να προκαλέσετε άθελά σας, κακό σε συνανθρώπους μας, που περιμένουν βοήθεια. 

Καθημερινά 3500 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στον πλανήτη σε τροχαία. Δυο εξ’ αυτών έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αυτού του μηνύματος. Ακόμη δυο θα χάσουν σήμερα τη ζωή τους στην Ελλάδα. Το 2017 στη χώρα μας είχαμε 730 θύματα τροχαίων. Η οδική ασφάλεια αφορά όλους μας ακόμη και σένα.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.