Προσοχη στο δρομοΠροσοχή Στο Δρόμο: ABS, "τρέμουλο" και φρενάρισμα με δύναμη!

Όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα φέρουν σύστημα αντιμπλοκαρίσματος των φρένων.

Εφόσον το αυτοκίνητό μας είναι εξοπλισμένο με ABS σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης πατάμε το πεντάλ του φρένου με όλη μας τη δύναμη, μέχρι να ακινητοποιηθεί το όχημα. Κατά τη διάρκεια της πέδησης θα νιώσουμε το πεντάλ του φρένου να τρέμει.

Είναι φυσιολογικό, πρόκειται για την ρύθμιση της πίεσης στο κύκλωμα πέδησης, που γίνεται ηλεκτρονικά 100 φορές το δευτερόλεπτο, ώστε να μην μπλοκάρουν οι τροχοί.

Σε καμία περίπτωση δε μειώνουμε την δύναμη στο πεντάλ του φρένου, ενώ αν απαιτείται μπορούμε να κάνουμε και ελιγμό χωρίς να φοβόμαστε μπλοκάρισμα των τροχών. 

Καθημερινά 3500 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στον πλανήτη σε τροχαία. Δυο εξ’ αυτών έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αυτού του μηνύματος. Ακόμη δυο θα χάσουν σήμερα τη ζωή τους στην Ελλάδα. Το 2017 στη χώρα μας είχαμε 730 θύματα τροχαίων. Η οδική ασφάλεια αφορά όλους μας ακόμη και σένα.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.