Προσοχη στο δρομοΠροσοχή Στο Δρόμο: Χάραμα και σούρουπο, οι πιο επικίνδυνες ώρες

Οι πιο επικίνδυνες ώρες για να εμπλακείτε σε τροχαίο ατύχημα είναι το χάραμα και το σούρουπο. Επίσης είναι πιθανότερο να εμπλακείτε σε ατύχημα κοντά στο σπίτι σας. 

Από τον Οκτώβριο έως και τον Απρίλιο στην περιοχή μας είναι σχεδόν καθημερινότητα τα πρωινά, καιρικά φαινόμενα όπως η καταχνιά, πάχνη, ομίχλη, βροχή, πάγος, χιόνι.

Οδηγείτε πολύ προσεκτικά νωρίς το πρωί και όχι με τη δύναμη της συνήθειας. Το μόνο που πρέπει να θεωρείτε δεδομένο, είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο. Να είστε πάντοτε σε εγρήγορση και ετοιμότητα για έκτακτη κατάσταση.

Αν μπροστά σας συμβεί τροχαίο πρέπει να σταματήσετε σε ασφαλές σημείο και αφού οριοθετήσετε το χώρο του συμβάντος τότε και μόνο τότε ασχολείστε με τυχόν τραυματίες. Σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύετε να πέσει πάνω σας κάποιο διερχόμενο όχημα. 

Καθημερινά 3500 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στον πλανήτη σε τροχαία. Δυο εξ’ αυτών έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αυτού του μηνύματος. Ακόμη δυο θα χάσουν σήμερα τη ζωή τους στην Ελλάδα. Το 2017 στη χώρα μας είχαμε 730 θύματα τροχαίων. Η οδική ασφάλεια αφορά όλους μας ακόμη και σένα.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.