Προσοχη στο δρομο



Προσοχή Στο Δρόμο: Μειώνεις ταχύτητα, μειώνεις τα τροχαία

Η ταχύτητα που κινούμαστε στο δρόμο θα πρέπει να είναι η κατάλληλη. Αν όλοι μας μειώναμε την μέση ταχύτητά μας κατά 5% τα θανατηφόρα τροχαία συμβάντα θα μπορούσαν να μειωθούν κατά 30%.

Για παράδειγμα οι πεζοί έχουν 90% πιθανότητα να επιβιώσουν σε περίπτωση σύγκρουσης με όχημα που κινείται με 30km/h. Αν όμως το όχημα κινείται με 45km/h και άνω η πιθανότητα επιβίωσης για τον πεζό πέφτει κάτω από το 50%.

Ένα αυτοκίνητο που κινείται με 50km/h χρειάζεται 25m για να σταματήσει. Με 100km/η χρειάζεται 100 μέτρα για να σταματήσει. Με 150km/h απαιτούνται 225 μέτρα για να ακινητοποιηθεί.

Η απόσταση αυξάνεται εκθετικά συναρτήσει της ταχύτητας, γι’ αυτό μειώστε ρυθμό για να είστε πιο ασφαλείς. 

Καθημερινά 3500 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στον πλανήτη σε τροχαία. Δυο εξ’ αυτών έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αυτού του μηνύματος. Ακόμη δυο θα χάσουν σήμερα τη ζωή τους στην Ελλάδα. Το 2017 στη χώρα μας είχαμε 730 θύματα τροχαίων. Η οδική ασφάλεια αφορά όλους μας ακόμη και σένα.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.