Προσοχη στο δρομοΠροσοχή Στο Δρόμο: Ταχύτητα ανάλογη με τις συνθήκες

Η ακατάλληλη ταχύτητα είναι μια από τις βασικές αιτίες τροχαίων σε όλη την Ευρώπη και στη χώρα μας. Είναι εξίσου επικίνδυνο να κινείται κάποιος με 60km/h ή με 160km/h στον αυτοκινητόδρομο.

Πρέπει πάντοτε να προσαρμόζουμε την ταχύτητά μας, ανάλογα με τις συνθήκες. Όταν βρέχει, ή υπάρχει ομίχλη, ή χιόνι, ή πάγος, πιθανόν να πρέπει να κινηθούμε πιο αργά από τα όρια ταχύτητας.

Όταν προσπερνάμε, σύντομα πάντοτε, είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε όλη την ισχύ του κινητήρα, με την ενδεδειγμένη σχέση στο κιβώτιο, ώστε να ελαχιστοποιείται ο χρόνος παραμονής μας στο αντίθετο ρεύμα.

Όταν επιχειρεί κάποιος να μας προσπεράσει, είναι σημαντικό να τον διευκολύνουμε όσο μπορούμε.

Καθημερινά 3500 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στον πλανήτη σε τροχαία. Δυο εξ’ αυτών έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αυτού του μηνύματος. Ακόμη δυο θα χάσουν σήμερα τη ζωή τους στην Ελλάδα. Το 2017 στη χώρα μας είχαμε 730 θύματα τροχαίων. Η οδική ασφάλεια αφορά όλους μας ακόμη και σένα.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.