Στηλες - Ρεπορταζ 93.8

8 Μαρτίου: Τρεις γυναίκες, τρεις γενιές! (VIDEO)

Η Βασιλική Μπαρδάκη (φοιτήτρια), η Ντίνα Νικολάκου (Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου) και η Ευαγγελία Τσουλουχά (οικιακά) είναι τρεις γυναίκες διαφορετικών ηλικιών και γενεών. Τι σημαίνει γι' αυτές η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας;

 

Η διεθνής ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών έχει τις ρίζες της στις διαμαρτυρίες των γυναικών στις αρχές του εικοστού αιώνα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, που ζητούσαν ίσα δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας καθώς και δικαίωμα ψήφου. 

 

Ξεκίνησε ως ένας εορτασμός στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, της Ρωσίας και του πρώην σοβιετικού μπλοκ, για να τιμηθεί μία μεγάλη εκδήλωση διαμαρτυρίας, που έλαβε χώρα στη Νέα Υόρκη στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

 

Μέσα από τις δεκαετίες και τις κοινωνικές και πολιτικές ανακατατάξεις, η έννοια αυτής της ημέρας έχει χάσει την αρχική της υπόσταση...

 

Ο "Αρκαδία 93.8" θέλησε να μιλήσει με τις γυναίκες της Τρίπολης. Γυναίκες, που, από τη δική τους επαγγελματική και οικονομική θέση, χρωματίζουν το ψηφιδωτό της σύγχρονης κοινωνίας και μας δίνουν τη δική τους ερμηνεία για αυτή τη σημαντική ημέρα.

 

Δείτε, τι είπαν στην κάμερα του arcadia938.gr τρεις γυναίκες, που εκπροσωπούν τρεις διαφορετικές γενιές...

 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.