Στηλες - Ρεπορταζ 93.8

Ρεπορτάζ 938: Καταστηματάρχες της Τρίπολης μιλούν για το click away

Τα νέα ήθη και έθιμα που δημιουργήθηκαν στην αγορά λόγω covid-19 μάλλον δημιούργησαν παρά έλυσαν προβλήματα.

Αρκετές παρανοήσεις έχουν δημιουργηθεί γύρω από το click away στους καταστηματάρχες αλλά και πελάτες σε όλη την Ελλάδα.

Σε καμία περίπτωση το click away δεν επιτρέπει το καθιερωμένο "σουλατσάρισμα" στους δρόμους για να βλέπει ο καταναλωτής τις βιτρίνες.

Η διαδικασία είναι πολύ συγκεκριμένη και πρέπει να τηρηθεί, διότι αν παρατηρηθούν εικόνες συνωστισμού στους δρόμους η κυβέρνηση προειδοποιεί για "τσουχτερά" πρόστιμα.


Για την παραλαβή της παραγγελίας από το κατάστημα, θα πρέπει να σταλεί μήνυμα στο 13033, με τον αριθμό 2.

Το «click away» προβλέπει τα εξής τρία βήματα:

1) Γίνεται ηλεκτρονική ή τηλεφωνική παραγγελία του προϊόντος.

2) Ο καταναλωτής προπληρώνει το προϊόν.

3) Με το αποδεικτικό παραγγελίας - πληρωμής παραλαμβάνει το προϊόν από ειδικά διαμορφωμένο, εξωτερικό χώρο του καταστήματος.

Δείτε δηλώσεις επιχειρηματιών της Τρίπολης:


Κατάστημα: BADOUNAS jewelry

Διεύθυνση: Εθ. Αντιστάσεως 30, Τρίπολη

Τηλέφωνο: 271 022 6340

e-shop: badounas.com

-"Με δεδομένο την μεγάλη έξαρση της πανδημίας, ίσως αυτός να ήταν μοναδικός τρόπος που θα μπορούσε να εφαρμοστεί ώστε να λειτουργήσει η αγορά. 

-Είναι απλό για τα καταστήματα που διαθέτουν e-shop. Ο κόσμος μπορεί να περιηγηθεί στο ηλεκτρονικό κατάστημα και να αποφασίσει την αγορά του πιο εύκολα. 

-Επειδή στο δικό μας κατάστημα υπάρχει εδώ και χρόνια η λειτουργία του και ως eShop, βλέπουμε ότι ο κόσμος ανταποκρίνεται."


Κατάστημα: ΚΟΥΡΟΥΝΙΩΤΗΣ SHOES

Διεύθυνση: Δημ. Νεομάρτυρος 5

Τηλέφωνο για ηλεκτρονικές παραγγελίες: 2710 225104

eshop: www.kourouniotis-shoes.gr

 

Κατάστημα: ZOUZOULAS men's collection

Διεύθυνση: Εθ. Αντιστάσεως 43, Τρίπολη

Τηλέφωνο για ηλεκτρονικές παραγγελίες: 6936520611

-"Τα καταστήματα έπρεπε να είχαν ανοίξει κανονικά με πολύ αυστηρά υγειονομικά μέτρα, για παράδειγμα η είσοδος, ανά ένα πελάτη. Σαφώς οι πελάτες δεν είναι σίγουροι για τα μεγέθη των ρούχων και παπουτσιών, ποιος πελάτης έχει αγοράσει ένα τζιν χωρίς να το έχει δοκιμάσει;

-Αλλαγές στο κατάστημα μας θα πραγματοποιούνται, αλλά η επιστροφή χρημάτων δεν επιτρέπεται από την στιγμή που οι συναλλαγές θα γίνονται αυστηρά με pos. Καταλαβαίνετε ότι το click away είναι πολύ δύσκολο και ο κόσμος δεν ανταποκρίνεται ιδιαίτερα."


Κατάστημα: Hitech Hardware & Software Engineering

Διεύθυνση: Υψηλάντου 16α

Tηλέφωνο: 2710-242942

facebook: Hitech Hardware & Software Engineering

-"Γενικά πιστεύω πως το click away με τα μέχρι τώρα δεδομένα είναι αν όχι ανέφικτο τουλάχιστον δυσλειτουργικό. Είναι πολύ μικρό το χρονικό διάστημα αλλά και δαπανηρό για τις μικρές αλλά ακόμα και για μεσαίες επιχειρήσεις να δημιουργήσουν ηλεκτρονική σελίδα μόνο και μόνο για να προβάλλουν τα προϊόντα τους, πόσο μάλλον να δημιουργήσουν e-shop.  Για τη λειτουργία του eshop  θα πρέπει να προβούν σε πρόσληψη προσωπικού, όχι ανειδίκευτου, για την διαχείριση του.

-Είναι δύσκολο ο πελάτης να προχωρήσει στην αγορά  διαφόρων ειδών χωρίς πρώτα να τα δοκιμάσει, καθώς επίσης είναι άξιο αναφοράς πως είναι άβολο να περιμένει ο πελάτης σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες έξω από το κατάστημα. Μεγάλο μέρος του τζίρου των κεντρικών καταστημάτων προέρχεται από τον "περαστικό".

-Στην περίπτωση της δικής μας επιχείρησης είναι λίγο πιο εύκολο το click away γιατί ο πελάτης μπορεί να επιλέξει το προϊόν που θέλει βάση των πληροφοριών που θα του παρέχουμε εμείς, πράγμα που καθιστά την δοκιμή του προϊόντος όχι απαραίτητη. Παρά τις όποιες δυσκολίες θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξυπηρέτηση των πελατών μας σε αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Καλές γιορτές σε όλους με υγεία!


Κατάστημα: Celebrities Beauty & Tan Salon

Διεύθυνση: Μητροπολίτου, Δανιήλ 3, Τρίπολη

Τηλέφωνο: 271 300 7598

facebook: Celebrities Beauty & Tan Salon

-"Τα μαγαζιά έπρεπε να παραμείνουν κλειστά, το click away χρειάζεται υποδομή, πράγμα που δεν έχουν όλες οι επιχειρήσεις και το κοινό χρειάζεται εκπαίδευση για να αποδώσει θετικά αυτό. Στα παπούτσια όπως και στα ρούχα υποθέτω είναι δύσκολο να αγοραστούν χωρίς να δοκιμαστούν, θεωρώ με ραντεβού και ένας ένας θα μπορούσε να εξυπηρετηθεί ο πελάτης, κυρίως στις επαρχίες. Το click away είναι δύσκολο και ο κόσμος δεν ανταποκρίνεται γιατί δε το γνωρίζει."


Κατάστημα: FREE WAVE

Διεύθυνση: Τάσου Σεχιώτη 28

Τηλέφωνο: 271 022 7705

facebook: free WAVE

-"Προφανώς είναι προτιμότερο έστω και με λανθασμένο τρόπο που άνοιξαν τα μαγαζιά. Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι θα έπρεπε να ανοίξει η αγορά κανονικά τουλάχιστον της Τρίπολης, να βάζουμε ΕΝΑ  και ΜΟΝΟ πελάτη μέσα κάθε φορά, τηρώντας όλα τα απαραίτητα  μέτρα όπως ήδη κάναμε. Οι πελάτες δυστυχώς δε μπορούν να είναι σίγουροι για το μέγεθος των ρούχων που μας ζητάνε , εμείς οφείλουμε από τη μεριά μας μέσω της πείρας μας και κατόπιν επικοινωνίας να του δώσουμε  το μέγεθος που του αναλογεί.  Εννοείται πως υπάρχει δυνατότητα αλλαγής εντός 15 ημερών.  Το Click Αway σαν διαδικασία δεν είναι τόσο εύκολο και συνετό για το απλό κόσμο. Δεν έχουν όλοι πρόσβαση στο Internet ώστε να μπορούν να δουν τα προϊόντα μας στις σελίδες μας. Ένα μεγάλο μερίδιο πελατών είναι οι ηλικιωμένοι." 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.