Έχει.. "κολλήσει" η βελόνα!
Πρόκειται για τη.. "βελόνα" της Ελληνικής κυβέρνησης και του ίδιου του Έλληνα Πρωθυπουργού
Ακόμα και σήμερα, είχαμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του "τέλματος" στο οποίο έχει περιέλθει η ρητορική- και όχι μόνο..- του κυρίου Μητσοτάκη, ο οποίος, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε., υποστήριξε, για.. 88η φορά, πως "πρέπει ν' αυξηθούν τα κονδύλια για την κλιματική κρίση και το μεταναστευτικό".
Πρόκειται για την ίδια κλιματική κρίση, που ο ίδιος, πρόσφατα, χαρακτήρισε "ευκαιρία" για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα.. Ούτως ή άλλως, κανείς δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψιν του έναν "προβλέψιμο σύμμαχο" και η αλήθεια είναι πως ούτε και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης δείχνει να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το πως εκλαμβάνονται οι θέσεις του από τους εταίρους μας.
Στο μοναδικό σημαντικό θέμα που είχε ν' αντιμετωπίσει ο κ. Μητσοτάκης στο πλαίσιο της Συνόδου, την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας δηλαδή, "έφαγε"- ακόμα μια..- "πόρτα" από τη Γερμανία, η οποία ακύρωσε το ελληνικό βέτο..
Αλλά και στο ζήτημα των μέτρων κατά της "οπαδικής βίας", το.. "σανό" πάει σύννεφο: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα ίδια μέτρα με αυτά που είχε ανακοινώσει κατά το παρελθόν- μ' εξαίρεση το μέτρο της απαγόρευσης παρουσίας φιλάθλων σε αγώνες της Super League 1-, προφανώς για να υποστηρίξει σε 2 μήνες πως εφαρμόστηκαν τα μέτρα, αφού ήδη εφαρμόζονταν στα περισσότερα γήπεδα..
Εδώ που τα λέμε, γιατί να μην συνεχίσει η Ελληνική κυβέρνηση μια τόσο επιτυχημένη πρακτική, που οδήγησε το κόμμα της Ν.Δ. σε απανωτές, εκλογικές νίκες; Γιατί να πάρει, κάποια στιγμή, πραγματικά μέτρα κατά της ακρίβειας..; Γιατί να κάνει μια σοβαρή μεταρρύθμιση σε οιοδήποτε θέμα..; Γιατί να έρθει σε σύγκρουση με οιονδήποτε "λυμαίνεται" το δημόσιο πλούτο..; Γιατί να μειώσει το κόστος του δημοσίου τομέα..;
Ίσα ίσα, εκεί που η σημερινή κυβέρνηση δείχνει "αξιοζήλευτη" δραστηριότητα είναι στη δημιουργία "νέων θέσεων εργασίας", που αφορούν μετακλητούς υπαλλήλους, σε επιτροπές και οργανισμούς του ευρύτερου δημοσίου τομέα. Προφανώς, δε, ξέρει που απευθύνεται και πως πρέπει να γίνεται αυτό, επικοινωνιακά. Το αποτέλεσμα "δικαιώνει" την κυβέρνηση και, φυσικά, "βουλιάζει" ολοένα και περισσότερο τη χώρα στο τέλμα..
Εδώ που τα λέμε, όμως, πως αλλιώς θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν δυο "δεσμεύσεις" της χώρας, από τη "μνημονιακή εποχή", δεσμεύσεις οι οποίες, αντικειμενικά, προκαλούν τεράστια ζημία στον εθνικό πλούτο, καθώς, στην πραγματικότητα, τον εκχωρούν "αντί πινακίου φακής"..;
Αναφερόμαστε στο "ξεπούλημα" των μετοχών που διατηρούσε το κράτος σε τράπεζες (μέσω ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας) αλλά και στην απεμπόληση των δικαιωμάτων του κράτους όσον αφορά την έρευνα, εξαγωγή και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.
Δεν ξέρουμε, βέβαια, τι άποψη έχει περί όλων των παραπάνω ο "ψηφιακός βοηθός" των πολιτών, που διαθέτει και "τεχνητή νοημοσύνη"... Τουλάχιστον, αυτός έχει κάποια αντικειμενικά προσόντα για να... διοικήσει!
Σχόλια